Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-08-2024 11:52

Μετάβαση από την ειδική στην ενιαία εκπαίδευση και στο σύγχρονο συμπεριληπτικό σχολείο: Επιμορφώσεις

Στο πλαίσιο της δεδηλωμένης απόφασης της Κυβέρνησης και των πολιτικών που υλοποιούνται για μετάβαση στην ενιαία εκπαίδευση και στο συμπεριληπτικό σχολείο, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) ανακοινώνει τη συνέχιση και κατά τη νέα σχολική χρονιά των στοχευμένων επιμορφώσεων επιθεωρητών/τριών, στελεχών εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών, συνδετικών λειτουργών, σχολικών συνοδών/βοηθών και γονέων για τα θέματα της Ειδικής/Ενιαίας Εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα:

  • Από τις 3 μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθούν επιμορφωτικά σεμινάρια για όλους/ες τους/τις σχολικούς βοηθούς/συνοδούς Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, σε όλες τις Επαρχίες.
  • Από τις 9 μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για θέματα αυτισμού σε τρεις Επαρχίες (Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα). Τα εργαστήρια θα αφορούν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και θα απευθύνονται σε επιθεωρητές/ήτριες, συνδετικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, ειδικούς εκπαιδευτικούς, βοηθούς διευθυντές/ύντριες υπεύθυνους για τα προγράμματα ειδικής αγωγής και γονείς.

(ΑΣ/ΜΣ)