Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-08-2024 20:53

Η Υφυπουργός Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας επισκέφθηκαν το Μουσείο Κώστα Αργυρού στον Μαζωτό

Με μια περιήγηση στο Μουσείο Κώστα Αργυρού στον Μαζωτό ξεκίνησε η επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη στην Κύπρο, η οποία, συνοδευόμενη από την Υφυπουργό Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας δρα Βασιλική Κασσιανίδου, ξεναγήθηκε στη μόνιμη έκθεση του μουσείου, αλλά και στην έκθεση «Κάσιαλος: από το Φως στη Σκιά».

Μετά το πέρας της ξενάγησης, η Υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με πολύ μεγάλη χαρά καλωσορίζω σήμερα την Υπουργό Πολιτισμού της Ελλάδας, την αγαπητή μου φίλη και συνάδελφο κα Λίνα Μενδώνη. Χαίρομαι πάρα πολύ που δέχθηκε την πρόσκληση να έρθει στην Κύπρο, για να δει τα μέρη μας, να ανταποδώσω τη φιλοξενία που μου έχει προσφέρει στην Ελλάδα, και κυρίως, για να υπογράψουμε τη συμφωνία πολιτιστικής συνεργασίας.»

Η δρ Κασσιανίδου ανέφερε ότι η διακρατική συμφωνία είναι πλούσια και καλύπτει όλα τα θέματα, από την αρχαιότητα μέχρι το σύγχρονο πολιτισμό, και στόχος είναι να μην αποτελέσει απλώς μια συμφωνία, η οποία θα υπογραφεί και θα ξεχαστεί. «Η κα Μενδώνη», σημείωσε, «είναι εδώ με την ομάδα της, για να δούμε ακριβώς πώς θα την υλοποιήσουμε».

Από την πλευρά της, η Υπουργός Πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους των συνεργατών μου και προσωπικά την Υφυπουργό Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, την αγαπητή φίλη και συνάδελφο Λίνα, για την πρόσκλησή της να είμαστε σήμερα εδώ.

Για εμάς η επίσκεψη στην Κύπρο δεν είναι απλώς μια επίσκεψη σε ένα κράτος, με το οποίο η Ελληνική Δημοκρατία έχει συμμαχία. Για εμάς η επίσκεψη στην Κύπρο είναι μια βαθιά αδελφική κίνηση σε έναν τόπο που αγαπούμε και τιμούμε ιδιαίτερα. Ειδικά φέτος, όταν η επέτειος των 50 ετών της εισβολής βαραίνει τη σύγχρονη ιστορία και των δύο χωρών μας.

Είμαστε, λοιπόν, εδώ σε συνέχεια των αποφάσεων του Ανωτάτου Συμβουλίου που έγινε στην Αθήνα, παρουσία και υπό την προεδρία του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για να υλοποιήσουμε την απόφασή του. Η υπογραφή αυτής της πολιτιστικής συμφωνίας, η οποία θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τους ήδη βαθείς και ουσιαστικούς δεσμούς που υπάρχουν στον τομέα του πολιτισμού ανάμεσα στις δύο χώρες μας.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που έχουμε την ευκαιρία, οι συνεργάτες μου και εγώ, να συνομιλήσουμε με την Υφυπουργό και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ακριβώς για να κάνουμε το κείμενο, το οποίο θα υπογράψουμε  πράξη. Αυτή είναι η πολιτική βούληση των δύο ηγετών μας. Αυτή είναι και η δική μας έντονη επιθυμία.»

(ΕΚ/ΝΓιαν/ΜΣ)