Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-08-2024 12:34

H σύμβαση για τη Θαλάσσια Επιβατική Σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας επεκτείνεται για τρία έτη

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοινώνει ότι σήμερα, 23 Αυγούστου 2024, το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από αξιολόγηση των δεικτών απόδοσης, στη βάση των αριθμών επιβατών που μεταφέρθηκαν από το 2022 μέχρι και σήμερα, αποφάσισε την επέκταση της Σύμβασης για την εκτέλεση της Θαλάσσιας Επιβατικής Σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας για τρία έτη (2025, 2026, 2027).

Η Θαλάσσια Επιβατική Σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας αγκαλιάστηκε από την πρώτη χρονιά από το επιβατικό κοινό με τεράστια επιτυχία, ξεπερνώντας κάθε επιθυμητή προσδοκία, δημιουργώντας ένα νέο τμήμα τουριστικής αγοράς για τους ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν από και προς την Κύπρο και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ευρώπη με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας έδωσε από την πρώτη στιγμή ιδιαίτερη σημασία στην εύρυθμη λειτουργία της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας, η οποία παρέχει έναν εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς επιβατών και των συνοδευόμενων οχημάτων τους, εξυπηρετώντας ειδικότερα τις ανάγκες όσων αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να ταξιδέψουν αεροπορικώς, είτε για ιατρικούς λόγους, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω αεροφοβίας.

Από το πρώτο ταξίδι, τον Ιούνιο του 2022, μέχρι και σήμερα έχουν ταξιδέψει περισσότεροι από 21.000 επιβάτες, μεταφέροντας περισσότερα από 7.000 αυτοκίνητα και 700 κατοικίδια. Οι αριθμοί αυτοί αποδεικνύουν ότι η θαλάσσια επιβατική σύνδεση είναι απαραίτητη.

(ΑΣ/ΜΣ)