Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-09-2024 19:12

Δήλωση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Παναγιώτου με τις Εργοδοτικές και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της ξενοδοχειακής βιομηχανίας, αναφορικά με την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης του κλάδου.

Μετά από τη συνάντηση, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δήλωσε τα εξής:

«Η διασφάλιση της εργατικής ειρήνης είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη συνοχή της κοινωνίας υπό συνθήκες ομαλότητας και σταθερότητας.

Η ανανέωση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία αποτελεί κομβικό σημείο προς αυτή την κατεύθυνση και κατά το προηγούμενο διάστημα καταβλήθηκαν εκατέρωθεν προσπάθειες για συμφωνία, με τη συμβολή του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Παρόλο που σημειώθηκε σημαντική πρόοδος κατά την εξέλιξη του κοινωνικού διαλόγου και της μεσολαβητικής προσπάθειας, δεν κατέστη δυνατή η κατάληξη σε θετικό αποτέλεσμα.

Λαμβάνοντας υπόψιν αυτά τα δεδομένα, απηύθυνα πρόσκληση για κοινή συνάντηση προς τους κοινωνικούς εταίρους του κλάδου σχετικά με τα επόμενα βήματα, στην οποία ανταποκρίθηκαν άμεσα και συμμετείχαν εποικοδομητικά.

Οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν για την άμεση εντατικοποίηση της διαδικασίας υπό τη μεσολάβησή μου με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για ανανέωση της κλαδικής σύμβασης, ενώ επιπρόσθετα συμφωνήθηκε η εφαρμογή μορατόριουμ δημόσιων τοποθετήσεων από τις δύο πλευρές.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τις εργοδοτικές και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη θετική διάθεση που επέδειξαν και θέλω επίσης να εκφράσω την αισιοδοξία μου, για τη σύντομη κατάληξη σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.»

(ΑΦ/ΑΣ)