Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-09-2024 19:46

Δήλωση Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού για την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο του τροποιητικού νομοσχεδίου για την εποπτεία του ΓεΣΥ

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα τροποιητικό νομοσχέδιο για την εποπτεία του ΓεΣΥ.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός ανέφερε τα ακόλουθα:

«Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω ότι σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε την έγκρισή του για ένα ακόμα σημαντικό νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ενισχύει τη λειτουργία και τη διαφάνεια του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ). Το νομοσχέδιο με τίτλο «Ο περί Γενικού Συστήματος Υγείας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2024» αποτελεί μια κομβική αλλαγή για τη βελτίωση του συστήματος υγείας μας, ενισχύοντας τη δυνατότητα ελέγχου και λογοδοσίας.

Με την προώθηση αυτού του νομοσχεδίου, το Υπουργείο Υγείας ενισχύει τον ρόλο του στη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), αναλαμβάνοντας τις αρμοδιότητες του Επιτρόπου Εποπτείας. Αυτό σημαίνει ότι το Υπουργείο, μέσω της εξέτασης παραπόνων, έχει πλέον την ευθύνη να ασκεί εποπτεία στις αποφάσεις, τις πράξεις και τις παραλείψεις του ΟΑΥ, καθώς και των παροχέων υπηρεσιών φροντίδας υγείας, διασφαλίζοντας ότι αυτές ευθυγραμμίζονται με την αποστολή και τους στόχους του ΓεΣΥ.

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Υγείας θα μπορεί να εξετάζει αυτεπάγγελτα ζητήματα που αφορούν την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος, επιδιώκοντας τη συνεχή βελτίωση και την εξασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες.

Υπενθυμίζω ότι την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε η ίδρυση του θεσμού του Συνηγόρου του Ασθενούς, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή μας στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και την ποιοτική φροντίδα υγείας. Με αυτές τις στοχευμένες δράσεις, το Υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για ένα σύστημα υγείας που είναι αντάξιο των προσδοκιών των πολιτών, παρέχοντας ασφάλεια, ποιότητα και προσβασιμότητα στις υπηρεσίες υγείας.»

(ΔΚ/ΓΣ)