Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-09-2024 14:54

Πραγματοποιήθηκε κοινή υπουργική συνέντευξη Τύπου για την Προεδρία της Κύπρου της Ομάδας των MED9 για το 2024

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου, η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρ Μαρία Παναγιώτου, η Υφυπουργός Πολιτισμού δρ Βασιλική Κασσιανίδου και η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κα Μαριλένα Ραουνά παραχώρησαν σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, κοινή συνέντευξη Τύπου αναφορικά με την Προεδρία της Κύπρου της ομάδας των 9 μεσογειακών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (MED9) για το 2024.

Τη συνέντευξη Τύπου συντόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος στην εισαγωγική του ομιλία αναφέρθηκε στους στόχους και τα θέματα συζήτησης των MED9 (Κύπρος, Ελλάδα, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Σλοβενία, Κροατία, Ισπανία, Πορτογαλία) και παρουσίασε το πρόγραμμα των Συνόδων, των οποίων θα προεδρεύσει η Κύπρος με αποκορύφωμα τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών στις 11 Οκτωβρίου, στην Πάφο.

Ακολούθως, οι Υπουργοί Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, καθώς και οι Υφυπουργοί Πολιτισμού και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ανέλυσαν τις θεματικές των Υπουργικών Συνόδων MED9 που έχουν ήδη φιλοξενήσει ή πρόκειται να φιλοξενήσουν.

Τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τη συζήτηση των MED9 για δημιουργία ενεργειακού κόμβου και τη συνεισφορά της Κύπρου σε αυτόν, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε ότι στην τελευταία Σύνοδο των ΜED9 υπογραμμίστηκε ο ρόλος της Μεσογείου ως πηγής πράσινης ενέργειας, χάρις στην άφθονη ηλιοφάνεια. Πρόσθεσε ότι η συζήτηση του θέματος θα συνεχιστεί στην επικείμενη Σύνοδο των MED9 στη Λάρνακα, όπου θα εξεταστεί και η συνεισφορά της Κύπρου.   

Για την εισαγωγική ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου πατήστε εδώ.

Για τη δήλωση της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου πατήστε εδώ.

Για τη δήλωση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργου Παπαναστασίου πατήστε εδώ.

Για τη δήλωση της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρος Μαρίας Παναγιώτου πατήστε εδώ.

Για τη δήλωση της Υφυπουργού Πολιτισμού δρος Βασιλικής Κασσιανίδου πατήστε εδώ.

Για τη δήλωση της Υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κας Μαριλένας Ραουνά πατήστε εδώ

(ΝΖ)