Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-09-2024 11:20

Αντιπροσωπία της Βουλής θα συμμετάσχει στην 25η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ, στη Μαδρίτη

Οι βουλευτές κ. Χάρης Γεωργιάδης (επικεφαλής), κ. Γιώργος Κουκουμάς, κ. Ζαχαρίας Κουλίας, κ. Αλέκος Τρυφωνίδης και κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου μεταβαίνουν την Κυριακή στη Βουδαπέστη, για να συμμετάσχουν στην 25η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), που διοργανώνει στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου 2024 το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Κύρια θέματα συζήτησης θα είναι το μέλλον της Ευρώπης και των χωρών που επιδιώκουν ένταξη στην ΕΕ, οι προτεραιότητες και οι τρέχουσες εξελίξεις στους τομείς της ΚΕΠΠΑ και της ΚΠΑΑ, η προστασία των εξωτερικών συνόρων και η παράνομη μετανάστευση και οι γεωπολιτικές και στρατηγικές αλλαγές στον κόσμο. Θα διεξαχθεί επίσης συζήτηση για τις επιπτώσεις των ρωσικών επιθέσεων στην οικονομία και τις υποδομές της Ουκρανίας.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης θα διεξαχθεί εξάλλου η καθιερωμένη συνάντηση των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπιών των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ (GroupMed), υπό την προεδρία της Πορτογαλικής αντιπροσωπίας. Θα συζητηθούν ειδικότερα το νέο Σύμφωνο για τη Μεσόγειο που ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές για το 2024-28 και οι προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μεσόγειο.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)