Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-09-2024 11:30

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης θα συμμετάσχει σε συνεδρίες Επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Παρίσι

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνει στο Παρίσι για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας και σε συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 11 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα.

Στη συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, το θέμα των ξένων επεμβάσεων ως απειλή ενάντια στη δημοκρατική ασφάλεια στην Ευρώπη, οι πολιτικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, το ζήτημα της βίας και της ρητορικής μίσους κατά πολιτικών προσώπων, η ανάγκη προώθησης της αποτελεσματικής και συμπεριληπτικής πολυμέρειας στις διεθνείς σχέσεις και τη διεθνή συνεργασία και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Στη συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Τήρησης των Υποχρεώσεων και Δεσμεύσεων των κρατών μελών του ΣτΕ, θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο της ΚΣΣΕ. Θα συζητηθεί επίσης η επιτευχθείσα πρόοδος και η πορεία συμμόρφωσης αριθμού κρατών μελών του Συμβουλίου με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)