Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-09-2024 12:56

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για εργασίες στις Επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου

1.    Εργασίες τοποθέτησης οριζόντιας σήμανσης, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού 

Το Γραφείο Μηχανικού Έργου του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι την περίοδο 9/9/2024-19/9/2024, καθημερινά, Δευτέρα με Πέμπτη, μεταξύ των ωρών 22:00 με 05:30 της επομένης ημέρας, θα εκτελούνται εργασίες τοποθέτησης οριζόντιας σήμανσης, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού, από το ύψος του Ζυγιστικού σταθμού Λατσιών μέχρι το ύψος του Αλικού ποταμού. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία και στη συνέχεια στην αντίθετη κατεύθυνση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνουν οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας. Το απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας δεν θα επηρεάζεται.

2.    Εργασίες ανύψωσης τοιχίων CFP σε τμήματα του δρόμου Κάτω Πλατρών – Προδρόμου

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων ΄Εργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 9/9/2024 μέχρι την Παρασκευή 20/12/2024, από τις 06:30 μέχρι τις 16:00, καθημερινά, θα εκτελούνται εργασίες ανύψωσης τοιχίων CFP σε τμήματα του δρόμου Κάτω Πλατρών-Προδρόμου (Ε804).

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά ανά πάσα στιγμή η μία λωρίδα κυκλοφορίας σε μήκος 100μ. περίπου και θα γίνεται εναλλάξ διαχείριση της τροχαίας κίνησης με το σύστημα “STOP & GO” με κατάλληλη σηματοδότηση.

3.    Εργασίες καθαρισμού του δικτύου ομβρίων υδάτων στον Κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής Αραδίππου του αυτοκινητόδρομου Αεροδρομίου Λάρνακας-Ριζοελιάς

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι, τη Δευτέρα 9/9/2024 και την Τρίτη 10/9/2024, μεταξύ των ωρών 8:30 και 14:30, θα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού του δικτύου όμβριων υδάτων στον Κόμβο της Βιομηχανικής Περιοχής Αραδίππου του αυτοκινητόδρομου Αεροδρομίου Λάρνακας-Ριζοελιάς.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η έξοδος από τον αυτοκινητόδρομο προς τη Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου (Λεωφ. Ελλάδος), με κατεύθυνση από το αεροδρόμιο Λάρνακας θα παραμένει κλειστή και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται από την επόμενη έξοδο της Αραδίππου με τη χρήση κατάλληλης σήμανσης.

4.    Εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος στην οδός Αχέπανς καθώς και σε τμήμα της Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Πάφου, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 9/9/2024, μεταξύ των ωρών 21:00 και 05:30 της επόμενης ημέρας, στην οδό Αχέπανς καθώς και σε τμήμα της Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ (από τον τερματικό κυκλικό κόμβο του αυτοκινητόδρομου προς Κονιά), θα εκτελούνται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος (ππάτσιες).

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα είναι κλειστή η οδός Αχέπανς (και στις 2 κατευθύνσεις κυκλοφορίας). Η είσοδος θα επιτρέπεται από την οδό Αριστοτέλη Σάββα μόνο για όσους θα διακινούνται προς το νοσοκομείο και για τους κατοίκους της περιοχής. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω των Λεωφόρων Τάσσου Παπαδόπουλου και Δημοκρατίας στον τερματικό κυκλικό κόμβο και στην συνέχεια μέσω του αυτοκινητόδρομου (για απόσταση περίπου 1χλμ.) στην έξοδο της Γεροσκήπου προς Κονιά.

Κλειστό θα είναι επίσης και τμήμα της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, από τον τερματικό κυκλικό κόμβο του αυτοκινητόδρομου μέχρι και την είσοδο της κοινότητας Κονιών. H τροχαία κίνηση από και προς τις επηρεαζόμενες κοινότητες (Κονιά, Μαραθούντα, Επισκοπή, κ.λπ.) θα διοχετεύεται διαμέσου της κοινότητας Κονιών και του αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα υπάρχει κατάλληλη προσωρινή σήμανση για τη διοχέτευση της κυκλοφορίας ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί η οποιαδήποτε ταλαιπωρία.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

(ΝΓιαν/ΑΣ)