Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-09-2024 18:38

Δήλωση Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού για την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της επέκτασης του Προγράμματος Συνεργασίας των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών με τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε στη σημερινή του συνεδρία την συνέχιση και επέκταση του προγράμματος συνεργασίας των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών με τον Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Δαμιανός ανέφερε τα ακόλουθα:

« Σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση για τη συνέχιση και την επέκταση του Προγράμματος Συνεργασίας μεταξύ των Οδοντιατρικών Υπηρεσιών και του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου. Το Πρόγραμμα, που μέχρι σήμερα καλύπτει τους μαθητές της Ε΄ Τάξης των δημοτικών σχολείων, θα επεκταθεί από τη σχολική χρονιά 2024-2025 και στους μαθητές της Α΄ Τάξης.

Η επέκταση αυτή κρίνεται απαραίτητη, καθώς στην ηλικία των έξι ετών εμφανίζονται οι πρώτοι μόνιμοι γομφίοι και η έγκαιρη διάγνωση τερηδόνας είναι κρίσιμη για τη στοματική υγεία των παιδιών.

Το πρόγραμμα συνεχίζει να αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για την προαγωγή της στοματικής υγείας των παιδιών μας ».

(ΔΚ)