Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-09-2024 09:20

Ανακοίνωση του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών αναφορικά με το δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ελεγκτική Υπηρεσία: Στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης καταγγέλθηκε το Τμήμα Αλιείας»

Αναφορικά με το σχετικό δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Ελεγκτική Υπηρεσία: Στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης καταγγέλθηκε το Τμήμα Αλιείας», το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ) του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της ορθής πληροφόρησης, καθότι η εν λόγω ανακοίνωση αφήνει σοβαρές αιχμές προς το ΤΑΘΕ στη βάση μη τεκμηριωμένων υποθέσεων, για τις οποίες εκκρεμεί η περαιτέρω διερεύνησή τους. 

Συγκεκριμένα, για τον διαγωνισμό, για τον οποίο υποβλήθηκε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) και η διερεύνηση της βρίσκεται σε εξέλιξη, το ΤΑΘΕ επισημαίνει ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες για τον διαγωνισμό που προνοούνται στην κείμενη Νομοθεσία. Επί του προκειμένου, για την αγορά του αντιρρυπαντικού σκάφους δόθηκε έμφαση στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του, σταθμίζοντας την πλέον συμφέρουσα προσφορά κόστους-οφέλους, καθότι το έργο αυτό είναι καίριας σημασίας για την Κυπριακή Δημοκρατία. Το έργο αποσκοπεί στην ενίσχυση των υποδομών του κράτους και της επιχειρησιακής του ικανότητας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης από πετρελαιοειδή, διασφαλίζοντας στο μέγιστο την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, των οικονομικών δραστηριοτήτων και γενικότερα του δημοσίου συμφέροντος. 

Είναι δε σημαντικό να αναφερθεί ότι το σύνολο των εγγράφων του διαγωνισμού έτυχαν της έγκρισης της αρμόδιας αρχής και εκδόθηκε το σχετικό Πιστοποιητικό Συμβατότητας. 

Το Τμήμα ενήργησε με διαφάνεια σε όλα τα στάδια της προκήρυξης, αξιολόγησης και διαχείρισης της σύμβασης, προτάσσοντας το δημόσιο συμφέρον, και είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε διερεύνηση. 

(ΕΦυς/ΓΣ/ΝΖ)