Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-09-2024 09:18

Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας κ. Π. Λεωνίδου συμμετείχε σε αποστολή της ομάδας εργασίας της πρωτοβουλίας “Pasqua together” στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπίας της ομάδας εργασίας της Πρωτοβουλίας «Pasqua together – Κοινό Πάσχα 2025”, στην οποία συμμετείχε ο βουλευτής κ. Πανίκος Λεωνίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) και Μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της Συνέλευσης, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

Κατά την παραμονή της στην Κωνσταντινούπολη, η  αντιπροσωπία της πρωτοβουλίας  “Pasqua together 2025» στην οποία συμμετέχει η ΔΣΟ έγινε δεκτή από τον Α.Θ.Π  Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος προέβη σε ενημέρωση για τους κοινούς εορτασμούς -με την Καθολική Εκκλησία- στην Νίκαια της Βιθυνίας, το 2025, για τη συμπλήρωση 1700 χρόνων από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο. Ο Παναγιώτατος εξήρε το έργο της ΔΣΟ, εστιάζοντας στην  αφοσίωσή της στα ζητήματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στην συμβολή της στην ενότητα της Ορθοδοξίας, τονίζοντας τη δύναμη της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας.

Η αντιπροσωπεία της ΔΣΟ μαζί με εκπροσώπους των κινημάτων «Together for Europe», «JC2033» και «Φοκολάρι» παρέδωσε στον Πατριάρχη αντίγραφο του Κειμένου Έκκλησης της Θεσσαλονίκης για τη σύσταση της νέας Διακομματικής Ομάδας για τη Θρησκευτική Ελευθερία, την Ελευθερία των Πεποιθήσεων και τη Θρησκευτική Ανοχή.

 Η αντιπροσωπία παρακολούθησε  τη θεία λειτουργία της εορτής της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Σημειώνεται ότι, στην αντιπροσωπία της ΔΣΟ συμμετείχαν επίσης,  ο Γενικός Γραμματέας της Συνέλευσης δρας Μάξιμος Χρακόπουλος (επικεφαλής), ο νέος Προέδρος της Γενικής Συνέλευσης, Ρουμάνος βουλευτής κ. Ιωάννης Βουλπέσκου, οι βουλευτές από την Ελλάδα κ. Αθανάσιος Δαβάκης, από τη Σερβία κ. Αλέξανδρος Τσότρις και από την Βόρεια Μακεδονία κ. Μίλε Ταλέβσκι, καθώς  και ο σύμβουλος της ΔΣΟ δρ Κώστας Μυγδάλης.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)