Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-09-2024 15:38

H Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε σε αποχαιρετιστήρια συνάντηση τον Πρέσβη της Αιγύπτου στην Κύπρο

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Amr Mohsen Hamza,  επ’ ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας του στην Κύπρο.

Η κ. Δημητρίου ευχαρίστησε τον κ. Hamza  για την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Πρεσβείας της Αιγύπτου και της Βουλής των Αντιπροσώπων στη διάρκεια της θητείας του και για την ουσιαστική συμβολή του στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για τη στάση αρχών της Αιγύπτου όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες για επίλυσή του, στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και για τη διαχρονική στήριξή της Αιγύπτου  προς την Κύπρο στο πλαίσιο διεθνών και περιφερειακών οργανισμών.

Η κ. Δημητρίου εξήρε, παράλληλα, τον ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος, ως ηγέτιδα δύναμη στον Αραβικό κόσμο, στις προσπάθειες για τερματισμό του πολέμου και επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία συνέχισης και περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, περιλαμβανομένου του μεταναστευτικού ζητήματος, μετά και τη σχετική συμφωνία που συνήψε η χώρα με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Ο Πρέσβης της Αιγύπτου εξήρε τις αδελφικές σχέσεις μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου και εξέφρασε ευχαριστίες για την άριστη συνεργασία με τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στη διάρκεια της θητείας του. Ο κ. Hamza επαναβεβαίωσε τη στάση αρχών της Αιγύπτου όσον αφορά στο Κυπριακό και διαβεβαίωσε την Πρόεδρο της Βουλής για τη συνέχιση, στη βάση αυτή, της στήριξης της χώρας του προς την Κύπρο. Εξέφρασε, παράλληλα, εκτίμηση για τη στήριξη που παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία στην Αίγυπτο προς ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας της με την ΕΕ.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα