Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-09-2024 19:50

Συνάντηση της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα με τον Δήμαρχο Λεμεσού

Η Υφυπουργός για Ευρωπαϊκά Θέματα κα Μαριλένα Ραουνά είχε σήμερα συνάντηση, στη Γραμματεία Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Γιάννη Αρμεύτη και τον Δημοτικό Γραμματέα κ. Χρίστο Ευσταθιάδη, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί για προετοιμασία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026. Αντάλλαξαν απόψεις για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ενάσκηση της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και η κα Ραουνά τόνισε ότι θα αξιοποιηθούν όλες οι επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου. 

Μετά το πέρας της συνάντησης, η  Υφυπουργός προέβη στην ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ: 

«Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα εδώ, στη Γραμματεία Κυπριακής Προεδρίας, τον Δήμαρχο Λεμεσού κ. Γιάννη Αρμεύτη και τους συνεργάτες του σε μια πρώτη συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που εγκαινιάσαμε με τις τοπικές αρχές, ενόψει της προετοιμασίας μας για ανάληψη της δεύτερης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026. 

Η στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές είναι εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο επιτυχίας σε αυτή την εθνική αποστολή για μια φιλόδοξη και επιτυχή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. 

Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Δήμαρχο για την πορεία των προετοιμασιών μας εδώ, στη Γραμματεία Κυπριακής Προεδρίας, οι οποίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, σε στενή συνεργασία με όλα τα Υπουργεία και Υφυπουργεία. 

Ειδικότερα, αναφερθήκαμε στις ανάγκες που θα δημιουργηθούν για φιλοξενία και υποδομές, δεδομένου ότι αναμένεται η διεξαγωγή άνω των 200 συναντήσεων και συνεδρίων στη χώρα μας, καθώς και η φιλοξενία περίπου 20.000 επισκεπτών στο νησί μας. 

Ο στόχος μας εξαρχής και το πλάνο που καταρτίσαμε εδώ, στη Γραμματεία, ήταν και είναι να αξιοποιηθούν όλες οι επαρχίες κατά το εξάμηνο της Προεδρίας. Με τον κ. Δήμαρχο συζητήσαμε για χώρους και ξενοδοχειακές μονάδες που μπορεί να αξιοποιηθούν. Στόχος μας, πέρα από τις πόλεις, να αξιοποιηθούν και οι ορεινές περιοχές μέσα και από το πολιτιστικό πρόγραμμα που διαμορφώνουμε.» 

Η κα Ραουνά επεσήμανε ότι η Λεμεσός, ως παραθαλάσσια πόλη και ως σημαντικό λιμάνι της χώρας, μπορεί να συνδυάσει αυτό το στοιχείο της ταυτότητάς της με συγκεκριμένες θεματικές προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας. 

Κατά τη συζήτηση που είχε με τον δήμαρχο Λεμεσού τόνισε και ότι η Λεμεσός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πλάνου προετοιμασίας και μέρος του προγράμματος ενάσκησης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, στο πλαίσιο συναντήσεων και εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Κύπρο, με δυνατότητα ανάδειξης ποιοτικών χαρακτηριστικών της Κύπρου. 

Η Υφυπουργός δήλωσε ότι προσβλέπει στη στενή και αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού. 

(ΕΝ/ΓΣ/ΝΓιαν)