Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-09-2024 09:55

Ο Αντιπρόεδρος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ και Ειδικός Εκπρόσωπος της Συνέλευσης για την Νοτιοανατολική Ευρώπη θα συμμετάσχει σε Διακοινοβουλευτικό Φόρουμ της Κ.Σ. ΟΑΣΕ στο Μαυροβούνιο

Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη, εκ των Αντιπροέδρων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), και Ειδικός Αντιπρόσωπος της Συνέλευσης για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, αναχωρεί σήμερα για το Μαυροβούνιο, για να συμμετάσχει στο 2ο Διακοινοβουλευτικό Φόρουμ της ΚΣ ΟΑΣΕ για τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 18 και 20 Σεπτεμβρίου 2024. Γενικό θέμα του Φόρουμ είναι «Περιφερειακή συνεργασία για ένα εύρωστο τουριστικό τομέα». 

Το Φόρουμ, η δημιουργία του οποίου αποτελεί πρωτοβουλία του κ. Χατζηγιάννη, θα ασχοληθεί με θέματα όπως οι τρόποι ενίσχυσης της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας του τουρισμού των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η προώθηση καινοτόμων ιδεών προς ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, με σκοπό την προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

Την εναρκτήρια συνεδρία θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου κ. Andrija Mandić, ο Ειδικός Αντιπρόσωπος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ για την Νοτιοανατολική Ευρώπη, κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη καθώς και η επικεφαλής της αντιπροσωπίας του Μαυροβουνίου στην Κ.Σ. ΟΑΣΕ, κ. Jelena Nedović. Χαιρετισμό μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος θα απευθύνει επίσης η Πρόεδρος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, κα. Pia Kauma.  Κύριοι ομιλητές στο Φόρουμ θα είναι η Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου του Μαυροβουνίου κ. Nina Drakić, η Διευθύντρια του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού του Μαυροβουνίου κ. Ana Marković Tripković και η Κοσμήτορας της Σχολής Τουρισμού του Μεσογειακού Πανεπιστημίου της Ποντγκόριτσα, κ. Silvana Đurašević.

Εξάλλου, κατά την παραμονή του στο Μαυροβούνιο ο κ. Χατζηγιάννη, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Αναπληρωτή Επικεφαλής της Επιτόπιας Αποστολής του ΟΑΣΕ κ. Giovanni Gabassi και τον Αναπληρωτή Επικεφαλής του Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μαυροβούνιο κ. Riccardo Serri.  

 (Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)