Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-09-2024 12:22

Ανοικτή πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Ομάδες Εστίασης για τη χαρτογράφηση των αναγκών των επαγγελματιών Θεάτρου στο πλαίσιο του Προγράμματος «Άτλας»

Το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση δήλωσης ενδιαφέροντος προς επαγγελματίες του τομέα του Θεάτρου (σκηνοθέτες, ηθοποιούς, θεατρικούς συγγραφείς/μεταφραστές/διασκευαστές, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, μελετητές/θεατρολόγους, δραματουργούς, φωτιστές, video artist, χορογράφους και μουσικούς που εργάζονται συστηματικά σε θεατρικές παραγωγές, κ.ο.κ.) για συμμετοχή σε μία από τις διαδικτυακές Ομάδες Εστίασης (Focus Groups) που θα πραγματοποιηθούν εντός Οκτωβρίου ή Νοεμβρίου 2024 για χαρτογράφηση των αναγκών των επαγγελματιών του Θεάτρου στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Άτλας».   

Συγκεκριμένα, μέσα από τη μορφή ομαδικής συζήτησης μέγιστης διάρκειας δύο ωρών, η έρευνα θα χαρτογραφήσει τις απόψεις, τις αντιλήψεις και τις εμπειρίες των επαγγελματιών του πολιτισμού βάσει θεματικών εξειδικευμένου ενδιαφέροντος για τις οποίες θα ερωτηθούν, με απώτερο σκοπό τη διαμόρφωση των μελλοντικών πολιτικών του Υφυπουργείου για τον τομέα του Θεάτρου. Η ευρεία επαγγελματική και δημογραφική εκπροσώπηση των επαγγελματιών του χώρου θα συμβάλει στον προσδιορισμό της μελλοντικής κατεύθυνσης του τομέα και στην υποστήριξη της ανάπτυξής του. Διευκρινίζεται ότι οι Ομάδες Εστίασης δεν αποτελούν μέρος οποιωνδήποτε διαδικασιών δημόσιας διαβούλευσης διενεργούνται από το Υφυπουργείο Πολιτισμού.

Η συμμετοχή των επαγγελματιών γίνεται σε εθελοντική βάση, χωρίς αμοιβή. Παράλληλα, η συμμετοχή αυτή γίνεται υπό την προσωπική ιδιότητα των συμμετεχόντων και οι απόψεις που θα διατυπωθούν θα εκφράζουν μόνο τους συμμετέχοντες και όχι τυχόν εργοδότες τους. Σημειώνεται ότι άτομα που έχουν σχέση εργοδότησης με το Υφυπουργείο Πολιτισμού, περιλαμβανομένων των ατόμων που συμμετέχουν στα Δ.Σ. του ΘΟΚ, ΙΣΟΚ κτλ ή σε άλλη θέση ευθύνης εποπτευόμενων φορέων του Υφυπουργείου, δεν είναι επιλέξιμοι ως συμμετέχοντες.

Η επιλογή των επαγγελματιών για τη σύσταση των Ομάδων Εστίασης θα γίνει με τρόπο που να διασφαλίζει τη δημογραφική ισορροπία (ως προς την ίση εκπροσώπηση στις Ομάδες διαφορετικών φύλων, ηλικιών και επαρχιών από όλη την Κύπρο), καθώς και την ισότιμη εκπροσώπηση διαφορετικών επιμέρους ειδικοτήτων και εργασιακών καθεστώτων εντός του τομέα. Τα προαναφερθέντα θα ληφθούν υπόψιν στην επιλογή των συμμετεχόντων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ισορροπία και ισότιμη εκπροσώπηση ως προς τα κριτήρια αυτά. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη τη συμπερίληψη του ενδιαφερόμενου στις Ομάδες που θα συγκροτηθούν.

Η επιλογή των συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί εντός Οκτωβρίου και θα κοινοποιηθεί στους συμμετέχοντες με επιστολή/πρόσκληση. Η ημερομηνία διεξαγωγής της Ομάδας, στην οποία θα έχουν τοποθετηθεί οι συμμετέχοντες που θα επιλεγούν, θα οριστικοποιηθεί σε επόμενο στάδιο, σε συνεννόηση με τους συμμετέχοντες/τις συμμετέχουσες. Εάν διαπιστωθεί ότι η εκπροσώπηση των επιμέρους τομέων του Θεάτρου μέσα από τις Δηλώσεις Συμμετοχής δεν είναι αρκετά ευρεία, το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού θα απευθύνει προσωπικές προσκλήσεις και σε άλλους επαγγελματίες από τους υπολειπόμενους τομείς, που δεν θα έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στις Ομάδες Εστίασης καλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν σκαναρισμένο το έντυπο «Δήλωση Ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Ομάδα Εστίασης για το Θέατρο» ηλεκτρονικά (θα βρείτε το έντυπο εδώ), στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: atlas@culture.gov.cy, αναγράφοντας στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος «Δήλωση ενδιαφέροντος-Ομάδα Εστίασης-ΘΕΑΤΡΟ».

Η Δήλωση Ενδιαφέροντος πρέπει να αποσταλεί το αργότερο μέχρι τις 9/10/2024. Διευκρινίσεις για τυχόν απορίες αναφορικά με τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων μπορούν να ζητηθούν γραπτώς, μέσω αποστολής σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος με θέμα «Διευκρινίσεις για συμμετοχή στις Ομάδες Εστίασης», στην πιο πάνω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τα πρόσωπα που θα επιλεγούν ως συμμετέχοντες στις Ομάδες Εστίασης θα κληθούν να συμπληρώσουν σχετικό έντυπο συγκατάθεσης. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στον σύνδεσμο εδώ.

(ΕΚ)