Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-09-2024 14:49

Δήλωση της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρος Μαρίας Παναγιώτου μετά το πέρας της Συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρία, ενέκρινε την καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας, ύψους έως και €350.000, προς τους μελισσοκόμους.

Όπως γνωρίζετε, λόγω των διεθνών εξελίξεων, αλλά και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ο κλάδος της μελισσοκομίας διένυσε φέτος μία πολύ δύσκολη χρονιά, που οδήγησε σε αύξηση του κόστους παραγωγής και σε ταυτόχρονη μείωση της παραγωγικότητας.

Με δεδομένη τη συμβολή των μελισσών στην παραγωγή τροφίμων, καθώς το 84% των φυτικών ειδών και το 76% της παραγωγής τροφίμων στην Ευρώπη εξαρτώνται από την επικονίαση, η έμπρακτη στήριξή μας προς τον κλάδο είναι επιβεβλημένη.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αναγνωρίζοντας ακριβώς τη ζωτική σημασία της μελισσοκομίας, όχι μόνο για την οικονομία, αλλά και για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, αποφάσισε να παράσχει αυτήν την έκτακτη οικονομική στήριξη για τη διαφύλαξη του αριθμού των κυψελών, αλλά και στήριξη του κλάδου της μελισσοκομίας.

Η έκτακτη αυτή οικονομική ενίσχυση αποτελεί την έμπρακτη στήριξη του κράτους για τον μετριασμό των επιπτώσεων στο κόστος παραγωγής και τη στήριξη των μελισσοκόμων μας.

Στόχος μας είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας του κλάδου και η ενίσχυση της πολύτιμης συνεισφοράς του στην οικονομία και το περιβάλλον.

(ΕΦυς/ΝΓιαν/ΜΣ)