Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-09-2024 10:13

Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας κ. Π. Λεωνίδου θα συμμετάσχει σε αποστολή της ομάδας εργασίας της πρωτοβουλίας “Pasqua together” στο Βατικανό

O βουλευτής κ. Πανίκος Λεωνίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) και Μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της Συνέλευσης, μεταβαίνει, σήμερα στη Ρώμη για να συμμετάσχει σε επίσκεψη αντιπροσωπίας της ομάδας εργασίας της Πρωτοβουλίας «Pasqua together – Κοινό Πάσχα 2025” στο κράτος του Βατικανού. Τον κ. Λεωνίδου θα συνοδεύει  η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κ. Ιωάννα Συγκρασίτη.

Αύριο, 19 Σεπτεμβρίου, η  αντιπροσωπία θα γίνει δεκτή από τον Αγιότατο Πάπα της Ρώμης κ. Φραγκίσκο. Θα έχει επίσης, συνάντηση με Οργανώσεις του Κειμένου Έκκλησης της Θεσσαλονίκης (CEC, COMECE, Together for Europe) με θέμα τη σύσταση της νέας Διακομματικής Ομάδας για τη Θρησκευτική Ελευθερία, την Ελευθερία των Πεποιθήσεων και τη Θρησκευτική Ανοχή.

Εν συνεχεία, η αντιπροσωπία της ΔΣΟ θα μεταβεί στο Μπενεβέντο της Ιταλίας για να παραστεί σε εκδήλωση παρουσίασης του αφιερωματικού τόμου της Συνέλευσης με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο», καθώς και στην ομώνυμη έκθεση φωτογραφιών. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Μπενεβέντο κ. Felice Accrocca.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)