Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-09-2024 20:29

Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο της Σερβίας

Τις εξαίρετες σχέσεις Κύπρου–Σερβίας ανασκόπησαν σήμερα, σε διμερή συνάντησή τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος της Σερβίας κ. Aleksandar Vučić.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΗΕ), στη Νέα Υόρκη, οι δύο αρχηγοί κρατών συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου–Σερβίας, τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την κατάσταση στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ζητήματα που αφορούν την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών και τις εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τη Σερβία για τη στάση αρχών που τηρεί στο Κυπριακό, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος Vučić ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και την Κυπριακή Δημοκρατία για τη στήριξη που παρέχουν αναφορικά με την ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην ΕΕ.

Στη συνάντηση, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στα ΗΕ Πρέσβυς Μαρία Μιχαήλ, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κ. Δώρος Βενέζης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

(ΡΜ/ΝΓιαν/ΑΣ)