Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-09-2024 14:46

Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 79ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Νέα Υόρκη, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος είχε την Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024, σειρά διμερών επαφών. 

Ο κ. Κόμπος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ινδίας δρα Subrahmanyam Jaishankar, με επίκεντρο την περαιτέρω ενδυνάμωση των ιστορικών και στενών δεσμών μεταξύ Κύπρου-Ινδίας. Συναντήθηκε επίσης με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σιγκαπούρης κ. Vivian Balakrishnan, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις αναφορικά με την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με τη Σιγκαπούρη, καθώς και για θέματα που άπτονται της διεθνούς επικαιρότητας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε επίσης διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουγκάντας κ. Odongo Jeje Abubakher, με κύρια θέματα συζήτησης την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Το απόγευμα ο κ. Κόμπος συμμετείχε σε τριμερή συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αιγύπτου κ. Badr Abdelatty και της Ελλάδας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, κατά την οποία έγινε ανασκόπηση του επιπέδου της τριμερούς συνεργασίας και προετοιμάστηκε η 10η Σύνοδος Κορυφής που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο εντός του 2024.

Ακολούθησε διμερής συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, με τον οποίο συζήτησε θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το πρωί ο κ. Κόμπος παρέστη στην επίσημη έναρξη της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και συνόδευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις διμερείς επαφές που πραγματοποίησε με αρχηγούς κρατών και άλλους αξιωματούχους.

(ΜΦ/ΓΣ/ΜΣ)