Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-09-2024 21:48

Ομιλία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού σε Αιμοδοσία που διοργάνωσε το Αθλητικό Σωματείο Χαράλαμπος Πεττεμερίδης

Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση του Αθλητικού Σωματείου Χαράλαμπος Πεττεμερίδης για να απευθύνω χαιρετισμό στην σημερινή αιμοδοσία. Μια αιμοδοσία, η οποία είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αείμνηστου Εθνοφρουρού Ελισσαίου Λάκη, ο οποίος έπεσε μαχόμενος το 1974 στον Ιο Λόχο του 211 ΤΠ, όπως και στη εις μνήμη του Μιχάλη Φρειδερίκου, Ιδρυτή και Προέδρου του Πανεπιστημίου Frederick, του Νίκου Ιωάννου Ψωμά, Προϊστάμενου της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, του επιχειρηματία Σοφοκλή Κυπριανού, του δημοσιογράφου Γιώργου Ηλιάδη και της Ελένης Παρμακλή.

Η δωρεά αίματος είναι αναμφίβολα καίριας σημασίας, καθώς μπορεί να σώσει ζωές και να διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στην παροχή ουσιαστικής ιατρικής περίθαλψης σε ασθενείς που έχουν ανάγκη.

Η φράση που ακούγεται συχνά για τον αιμοδότη ότι προσφέρει 10’ λεπτά από τον χρόνο του και 400ml αίματος κρύβει ασφαλώς ένα βαθύτερο νόημα. Κάθε σταγόνα αίματος που προσφέρει αποτελεί αναντίλεκτα φιλί της ζωής για κάποιον που το έχει ανάγκη.

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται συνεχώς και τα αποθέματα μειώνονται, γεγονός που καταδεικνύει πως η συμβολή στην κάλυψη των αναγκών είναι πολύτιμη.

Κάθε εθελοντική αιμοδοσία, όπως η σημερινή, με πρωταγωνιστές φορείς όπως το Αθλητικό Σωματείο Χαράλαμπος Πεττεμερίδης, βοηθούν σημαντικά στην κάλυψη αυτών των αναγκών και αποτελούν φάρο ελπίδας για πολλούς συμπολίτες μας.

Ως ένδειξης αναγνώρισης προς το αξιέπαινο έργο που επιτελεί το Αθλητικό Σωματείο Χαράλαμπος Πεττεμερίδης, το Υπουργείο Υγείας θα συνεισφέρει στις πολύπλευρες του δράσεις το συμβολικό ποσό των €1000.

Φίλες και φίλοι,

Είμαι βέβαιος πως η σημερινή εκδήλωση θα αποτελέσει παράδειγμα για ακόμη περισσότερα οργανωμένα σύνολα και πολίτες, για να προσφέρουν αίμα, συμβάλλοντας σε αυτήν τη σπουδαία πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης

Επιθυμώ να σημειώσω, δραττόμενος της σημερινής ευκαιρίας, πως πέραν της ίδιας της πράξης της δωρεάς, η ευαισθητοποίηση για θέματα αιμοδοσίας είναι εξίσου σημαντική. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ας ενωθούμε και ας διαδώσουμε τη σημασία της δωρεάς αίματος.

Ευχαριστούμε κάθε δωρητή για την ανεκτίμητη συνεισφορά του. Είστε οι ήρωες που χρειαζόμαστε. Έχετε μόνιμο αντίκτυπο στις ζωές των ατόμων και των οικογενειών και η γενναιοδωρία και η συμπόνια σας κάνουν τη διαφορά.

Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους διοργανωτές, οι οποίοι παρακινούμενοι από την αγάπη για τον συνάνθρωπό τους, δίνουν κάθε χρόνο τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία αυτής της αιμοδοσίας.

(ΔΚ/MΣ)