Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-09-2024 09:06

Επαφές του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη, χθες

O Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για την εβδομάδα Υψηλού Επιπέδου της 79ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, παρέστη χθες, 25 Σεπτεμβρίου 2024, στην εκφώνηση της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Συνόδευσε επίσης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο γεύμα που παρέθεσε το Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο, καθώς και στη συνάντηση που είχε o Πρόεδρος Χριστοδουλίδης με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Najib Mikati.

Το απόγευμα, ο κ. Κόμπος είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, με κύρια θέματα συζήτησης την ενίσχυση των ήδη στενών σχέσεων Κύπρου-ΗΑΕ και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Κόμπος είχε επίσης ανταλλαγή απόψεων με τον Υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν κ. Murat Nurtleu, με επίκεντρο την περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας Κύπρου-Καζακστάν.

Τέλος, το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών παρευρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, κατά την οποία ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ κ. António Guterres προέβη σε ενημέρωση για την κατάσταση στο Λίβανο.

(ΜΦ/ΑΣ)