Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-09-2024 17:04

Ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφορικά με την ολοκλήρωση έργου στον δρόμο Πάφου-Έμπας

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων, ανακοινώνει ότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση του δρόμου Πάφου-Έμπας με τη λεωφόρο Χρίστου Κκέλη και την οδό Δημητράκη Αδάμου στην Έμπα, και συγκεκριμένα νωρίτερα σε σχέση με τη συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσής του. 

Το συμβόλαιο υπεγράφη στις 14 Μαρτίου 2024 με χρόνο αποπεράτωσης τους έξι μήνες από την ημερομηνία έναρξης. Η ημερομηνία έναρξης του έργου ήταν στις 2 Απριλίου 2024 και η συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσής του την 1η Οκτωβρίου 2024. Τελικά, το έργο παραδόθηκε στην κυκλοφορία στις 14 Σεπτεμβρίου 2024. 

Το έργο αφορούσε την κατασκευή νέου κυκλικού κόμβου σε αντικατάσταση υφιστάμενης διασταύρωσης για βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της τροχαίας κίνησης στην περιοχή. Ο κυκλικός κόμβος έχει εσωτερική διάμετρο 18,5 μ., λωρίδες κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 6,75 μ. με πεζοδρόμιο πλάτους μέχρι 2,50 μ. στην εξωτερική του πλευρά. Στην εσωτερική πλευρά του κυκλικού κόμβου τοποθετήθηκαν κυβόλιθοι σε πλάτος 1,50 μ., για να επιτρέπουν την κίνηση μεγάλων οχημάτων. 

Στο έργο εγκαταστάθηκε μοντέρνος οδικός φωτισμός και έγιναν υπογειοποιήσεις όλων των υφιστάμενων υπηρεσιών, καθώς και αναβάθμιση της οριζόντιας και κάθετης σήμανσης. 

(ΣαΠ/ΓΣ/ΜΣ)