Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-09-2024 19:00

Αναφορά στον Χρυσό Σεπτέμβρη, μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας -Συνεδρία ολομέλειας 26ης Σεπτεμβρίου 2024

Ο μήνας που διανύουμε έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης και αφύπνισης για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας και το χρυσό χρώμα έχει επιλεγεί ως σύμβολο της ευαισθητοποίησης αυτής. Ο Χρυσός Σεπτέμβριος είναι αφιερωμένος στα γενναία παιδιά και στις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν την αδιανόητη πρόκληση του παιδικού καρκίνου και αποτελεί μια καλή ευκαιρία, για να ενημερωθούμε, να προβληματιστούμε και κυρίως να αναλάβουμε δράση.  Ο καρκίνος είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου από ασθένεια στα παιδιά παγκοσμίως. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, η έρευνα λαμβάνει δυσανάλογα χαμηλό ποσοστό της παγκόσμιας χρηματοδότησης για την έρευνα για τον καρκίνο.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι  πίσω από τα στατιστικά στοιχεία  και τους αριθμούς κρύβονται ανθρώπινες ιστορίες. Κάθε παιδί που παλεύει με τον καρκίνο έχει ένα όνομα, ένα πρόσωπο, μια οικογένεια και όνειρα που αξίζουν να εκπληρωθούν. Το κουράγιο και η αποφασιστικότητά τους είναι απίστευτα, αλλά δεν πρέπει να δίνουν μόνοι τους αυτόν τον αγώνα. Με αφορμή την εκστρατεία  «Go Gold in September for Childhood Cancer» το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων θα φωταγωγηθεί με χρυσό χρώμα για ενίσχυση των φωνών των παιδιών αυτών, στηρίζοντας τις δράσεις τόσο Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας όσο και  του Ιδρύματος «Μικροί Ήρωες». Η φωταγώγηση αυτή ας είναι σύμβολο της ελπίδας για ένα μέλλον όπου κανένα παιδί δεν θα χρειάζεται να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα του καρκίνου.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)

Σχετικά Ανακοινωθέντα