Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-09-2024 08:30

Ο Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε σε τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος συμμετείχε στην τριμερή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, στο περιθώριο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 79ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Νέα Υόρκη.

Με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ιορδανίας κ. Ayman Safadi και της Ελλάδας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, o κ. Κόμπος αντάλλαξε απόψεις αναφορικά με το επίπεδο συνεργασίας του τριμερούς σχηματισμού σε διάφορους τομείς, όπως ο τουρισμός, και η συνεργασία στον τομέα της δασοπυρόσβεσης. Οι Υπουργοί προετοίμασαν επίσης την 4η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο και προέβησαν σε ανασκόπηση της κατάστασης στην περιοχή.

Προηγήθηκε διμερής συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών με τον Ιορδανό ομόλογό του, κατά την οποία έγινε ανασκόπηση των εξαίρετων διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, με τις δύο πλευρές να τονίζουν τη δέσμευσή τους για περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής τους συνεργασίας. Συζήτησαν επίσης τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις στην περιοχή, με τον κ. Κόμπο να υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση. Την ίδια ώρα εξήρε τον ηγετικό ρόλο της Ιορδανίας ως πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.

(ΜΦ/ΜΣ)