Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-09-2024 09:40

Η κυπριακή αντιπροσωπία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) θα συμμετάσχει στο 4ο Μέρος της Συνόδου της Συνέλευσης στο Στρασβούργο.

Οι βουλευτές κ. Νίκος Τορναρίτης (επικεφαλής), κ. Γιώργος Λουκαΐδης, κ. Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και κ. Κωστής Ευσταθίου, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνουν μεθαύριο Κυριακή στο Στρασβούργο, για να συμμετάσχουν στις εργασίες του 4ου Μέρους της Συνόδου 2024 της ΚΣΣΕ, μεταξύ 30 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου 2024.  Την αντιπροσωπία θα συνοδεύουν η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλλα Μαραγκού και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’, κα Έλενα Περσιάνη. 

Θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι, μεταξύ άλλων, η ανθρωπιστική κατάσταση γυναικών και παιδιών στη Γάζα, η προπαγάνδα και η ελευθεροτυπία στην Ευρώπη, η διακρίβωση της τύχης αγνοούμενων μεταναστών, προσφύγων και αιτητών ασύλου, η κατάσταση στο Ιράν και η ανάγκη προστασίας των Ιρανών υπερασπιστών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και οι συνέπειες της κράτησης του Julian Assange στον αγώνα που διεξάγουν άλλοι υπερασπιστές ανθρωπίνων στην Ευρώπη.

Η Συνέλευση θα απονείμει επίσης το ετήσιο βραβείο Vaclav Havel στην παρουσία του μέχρι πρότινος Ρώσου πολιτικού κρατούμενου κ. Vladimir Kara Muzra, νικητή του εν λόγου βραβείου το 2022.

Τη Συνέλευση θα  προσφωνήσει o Υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Εμπορίου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας κ. Timco Mucunski, ο Υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας κ. Gabrielius Landsbergis, εκπροσωπώντας την Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του ΣτΕ κατά το τρέχον εξάμηνο και ο νέος Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού κ. Alain Berset.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)