Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-10-2024 14:03

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου, συμμετείχε σε εκδήλωση της Ύπατης Αρμοστείας της Ινδίας για την επέτειο των 155 χρόνων από τη γέννηση του Μαχάτμα Γκάντι

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου, παρέστη σήμερα και απηύθυνε χαιρετισμό στην τελετή απόδοσης τιμών στην προτομή του Μαχάτμα Γκάντι, πλησίον του κτιρίου της Βουλής των Αντιπροσώπων. Την τελετή διοργάνωσε η Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας με την ευκαιρία της 155ης επετείου από τη γέννησή του Μαχάτμα Γκάντι, η οποία γιορτάζεται επίσημα κάθε χρόνο στις 2 Οκτωβρίου.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις Κύπρου και Ινδίας και στη μακροχρόνια συνεργασία των δύο χωρών σε πληθώρα τομέων. Η Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η ζωή και η δράση του μεγάλου πνευματικού ηγέτη της Ινδίας ενέπνευσαν λαούς και πολιτικούς πέραν των συνόρων της χώρας του. Τα διδάγματα του Μαχάτμα Γκάντι, ανέφερε η κ. Δημητρίου, υπέρ της ειρηνικής αντίστασης και της μη χρήσης βίας και ο ειρηνικός αγώνας του κατά της αποικιοκρατίας με επίκεντρο πάντα την αυτοδιάθεση του λαού της Ινδίας, αποτελούν πυξίδα στις προσπάθειες αντιμετώπισης των σύνθετων προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα ο κόσμος. Στις τρέχουσες δύσκολες διεθνείς συγκυρίες, το μήνυμα του Μαχάτμα Γκάντι κατά της βίας, οφείλει να αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους, σημείωσε καταληκτικά η Πρόεδρος της Βουλής.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)