Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-10-2024 14:08

Συμμετοχή του βουλευτή κ. Άριστου Δαμιανού στο Δημοκρατικό Φόρουμ Αθηνών

Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στον Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο κ. Άριστος Δαμιανού, συμμετέχει στις εργασίες του Δημοκρατικού Φόρουμ Αθηνών (Athens Democracy Forum), ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση του Συνδέσμου.

Σε παρέμβαση του στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίας για τη  Μέση Ανατολή, ο κ. Δαμιανού εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, μετά και τα ψεσινά καταδικαστέα κτυπήματα του Ιράν σε βάρος του Ισραήλ. Ο κ. Δαμιανού, επισήμανε, παράλληλα, ότι εδώ και χρόνια, το κράτος του Ισραήλ αρνείται να εφαρμόσει σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και διεθνείς συμφωνίες που προνοούν τη δημιουργία χωριστού Παλαιστινιακού κράτους, κατέχει παράνομα παλαιστινιακά εδάφη, ενώ προβαίνει σε πράξεις γενοκτονίας εις βάρος των Παλαιστινίων μετά την καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ο κ. Δαμιανού τόνισε ότι η διεύρυνση της σύρραξης κατά της Υεμένης και του Λιβάνου από το Ισραήλ και οι πράξεις αντεκδίκησης του Ιράν εναντίον του Ισραήλ αποτελούν την κορύφωση μιας κρίσης πολλών χρόνων, υπογραμμίζοντας ότι οι όποιοι σχεδιασμοί τρίτων δεν μπορεί και δεν πρέπει να οδηγήσουν σε αλλοίωση συνόρων.

Τέλος, υπογράμμισε την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός και επιστροφή στο διάλογο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε αντίθετη περίπτωση, κατέληξε ο κ. Δαμιανού, οι επιπτώσεις θα καταστούν -μοιραία- ακόμα πιο ολέθριες για τους λαούς της περιοχής. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)