Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-10-2024 13:39

Σε διεθνή πρωτοβουλία αλληλεγγύης με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δωρεάς Οργάνων θα λάβει μέρος η Κύπρος

Το Υπουργείο Υγείας και το Συμβούλιο Μεταμοσχεύσεων, αποδέκτηκαν με ιδιαίτερη χαρά την πρόσκληση της Εκτελεστικής Διευθύντριας του Βουλγαρικού Εκτελεστικού Οργανισμού «Ιατρικής Εποπτείας» κα Ivanka Dineva, για να συμμετάσχει η Κύπρος σε μια κοινή πρωτοβουλία αλληλεγγύης με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Λευκωσία μαζί με την Σόφια, το Βουκουρέστι, την Αθήνα, τα Σκόπια, το Βελιγράδι και το Κισινάου, θα φωτίσουν από κοινού κτίρια σε διάφορες τοποθεσίες με πράσινο χρώμα στις 5 Οκτωβρίου 2024 και θα διαδώσουν το μήνυμα ότι η Δωρεά Οργάνων Σώζει Ζωές.

Το Υπουργείο Υγείας και το Συμβούλιο Μεταμοσχεύσεων, απέστειλαν πρόσκληση στα Υπουργεία και Υφυπουργεία της χώρας μας για να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία και να φωταγωγήσουν τα κτίρια τους με πράσινο χρώμα και να φέρουν το φως στις καρδιές όλων των πολιτών.

Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας Δωρεάς Οργάνων και Μεταμόσχευσης, στόχος είναι να αποδοθεί φόρος τιμής στους δωρητές οργάνων και τις οικογένειές τους, να εκφραστεί ευγνωμοσύνη στους επαγγελματίες που ασχολούνται με τις μεταμοσχεύσεις και παράλληλα να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σχετικά με τη σημασία και τη σπουδαιότητα της δωρεάς οργάνων και της μεταμόσχευσης.

Η Δωρεά Οργάνων είναι μια πανανθρώπινη αξία, η οποία πηγάζει μέσω  της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ενσυναίσθησης και της ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας.

(ΔΚ)