Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-10-2024 10:23

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην 20η «Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες» της Europa Donna Κύπρου, χθες

Σε τέτοιες εκδηλώσεις τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Έχουμε την ευλογία στη χώρα μας εδώ και λίγα χρόνια να έχουμε ένα Γενικό Σύστημα Υγείας (ΓεΣΥ), το οποίο ήρθε να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις που υπήρχαν και να προσφέρει πολλές υπηρεσίες που δεν ήταν δεδομένες λίγα χρόνια νωρίτερα. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. 

Κάθε χρόνο, σε αυτή την εκδήλωση, θα πρέπει να θέτουμε έναν μεγάλο στόχο, τον οποίο να πετυχαίνουμε. Θυμάμαι πέρυσι πετύχαμε τον στόχο για το δικαίωμα στην ασφάλιση. Άρα, σήμερα, αντιλαμβάνομαι από όσα άκουσα, η μεγάλη πρόκληση αφορά τα εργασιακά. Άρα, προχωρούμε πριν το τέλος του χρόνου, το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Υγείας, το Υφυπουργείο Πρόνοιας μαζί με τη Europa Donna και τη νομοθετική εξουσία, που βρίσκεται σήμερα μαζί μας, να επιλύσουμε και αυτό το μεγάλο θέμα. 

Όταν μιλάμε για καρκίνο θεωρώ ότι το σημαντικότερο είναι η πρόληψη. Είναι για αυτόν τον λόγο που ξεκινάμε να προσθέσουμε στα ανιχνευτικά προγράμματα, που προσφέρει το κράτος, ακόμη τρία ανιχνευτικά προγράμματα για θέματα καρκίνου και για τις γυναίκες και για τους άνδρες μέχρι να πετύχουμε –και είμαι σίγουρος ότι θα το πετύχουμε– ο καρκίνος να είναι ιάσιμος. 

(ΡΜ/ΝΖ/ΓΣ)