Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-10-2024 19:50

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό

Ενισχυμένος μεταβαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στη Νέα Υόρκη μετά τη σημερινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, όπως ο ίδιος ανέφερε απόψε.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης του γλύπτη Φίλιππου Γιαπάνη στη Λεμεσό, και ερωτηθείς αν αισθάνεται πιο δυνατός ενόψει του δείπνου στη Νέα Υόρκη, μετά από τη σημερινή σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε: «Νιώθω ιδιαίτερα ενισχυμένος μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία διεξήχθη σε ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα, με απόλυτο σεβασμό σε ενδεχόμενες τυχόν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Αλλά επειδή με ρωτάτε προσωπικά πώς νιώθω, θεωρώ ότι η συζήτηση ήταν πολύ παραγωγική, εποικοδομητική. Μεταβαίνω στη Νέα Υόρκη πιο ενισχυμένος για αυτό το κρίσιμο ραντεβού. Ένα ραντεβού που για εμάς ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: να προκύψει θετικό αποτέλεσμα. Και το θετικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από το να δημιουργηθούν δεδομένα προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών, πάντα εντός του συμφωνημένου πλαισίου.»

(ΡΜ/ΝΓιαν/ΑΦ)