Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-10-2024 14:57

Ανακοίνωση του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης αναφορικά με τη 44η Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης με θέμα «ISO/TC 67 Oil and gas industries including lower carbon energy»

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) θα φιλοξενήσει στη Λεμεσό, στις 16 και 17 Οκτωβρίου 2024, τη 44η Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Τεχνικής Επιτροπής Τυποποίησης με θέμα «ISO/TC 67 Oil and gas industries including lower carbon energy». Η συνεδρίαση θα συγκεντρώσει εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, για να συζητήσουν και να ανασκοπήσουν την τυποποιητική εργασία που επιτελείται από την εν λόγω Τεχνική Επιτροπή και αφορά στην ευρύτερη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η συνεδρίαση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργου Παπαναστασίου.

Η ISO/TC 67 διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην εκπόνηση των διεθνών (ISO) προτύπων που διασφαλίζουν την ασφάλεια, την αξιοπιστία και τη βιωσιμότητα σε αυτόν τον τόσο σημαντικό τομέα. Η Επιτροπή επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προτύπων για τα υλικά, τον εξοπλισμό και τις υπεράκτιες κατασκευές που χρησιμοποιούνται για την εξόρυξη, την παραγωγή, τη μεταφορά και την επεξεργασία των υδρογονανθράκων. Τα τελευταία χρόνια η ISO/TC 67 έχει επίσης επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής της, για να συμπεριλάβει και θέματα ενέργειας χαμηλότερων εκπομπών άνθρακα, αντανακλώντας τη στροφή της βιομηχανίας προς πιο βιώσιμες πρακτικές.

Εκπρόσωποι από διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και αντιπροσωπίας της Κύπρου και των μεγάλων χωρών παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιταλία, η Νορβηγία, το Κουβέιτ, το Κατάρ και η Αυστραλία, μαζί και με άλλους βασικούς παράγοντες της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως η Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία, Φιλανδία, Γερμανία, Αργεντινή, Μαλαισία, Ρωσία και άλλοι, θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση.

Η συμμετοχή στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής προσφέρει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να επηρεάσουν την ανάπτυξη των διεθνών προτύπων, τη δυνατότητα για διεθνή δικτύωση, αλλά και να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της βιομηχανίας και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Συγκεντρώνοντας μια ευρεία ομάδα εμπειρογνωμόνων από διαφορετικές χώρες και επαγγελματικό υπόβαθρο, η ISO/TC 67 διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων και διασφαλίζει ότι τα πρότυπά της αντικατοπτρίζουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των εταιριών πετρελαίου και φυσικού αερίου, των αρμόδιων κρατικών αρχών και των εμπλεκομένων φορέων.

Χορηγοί της φιλοξενίας της ISO/TC 67 είναι η ΔΕΦΑ, το Τμήμα Δημοσίων Έργων και η VTT Vasiliko Ltd.

Ο CYS καλωσορίζει όλους τους συμμετέχοντες στην Κύπρο και τη Λεμεσό, όπου όχι μόνο θα αναδειχθεί η σημασία του έργο της ISO/TC 67, αλλά και θα προωθηθεί η ομορφιά και η φιλοξενία της Κύπρου.

(ΝΓιαν/ΑΦ)