Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-10-2024 12:21

Ομιλία του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού στην τελετή παράδοσης ιατρικού εξοπλισμού στην Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου από το Australian Hellenic Medical Charity και την Κυπριακή Κοινότητα της Αδελαΐδας

Αγαπητέ Πρόεδρε της Κυπριακής Κοινότητας της Αδελαϊδάς, Ανώτερο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Australian Hellenic Medical Charity, κύριε Ανδρέα Ευδοκίου, φίλες και φίλοι,

Σήμερα είναι μια ημέρα που γεφυρώνει αποστάσεις, καθώς η προσφορά σας από την καρδιά της Αδελαΐδας φθάνει στο Μακάρειο Νοσοκομείο, για να κάνει τη διαφορά στη ζωή των συνανθρώπων μας. Μέσα από τη γενναιόδωρη δωρεά σας αποδεικνύετε έμπρακτα ότι η αγάπη και η φροντίδα για τον συνάνθρωπο δεν γνωρίζουν σύνορα. Το δώρο αυτό, ύψους 60 χιλιάδων ευρώ, δεν είναι απλώς μια υλική ενίσχυση. Είναι η ενσάρκωση της αλληλεγγύης και της δύναμης του οράματός σας για ένα καλύτερο αύριο.

Η στήριξή σας στο Μακάρειο Νοσοκομείο, ένα ίδρυμα που προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στη μητέρα και το παιδί, είναι καθοριστική. Η προσφορά εξοπλισμού στην Παιδιατρική Κλινική του Μακάρειου Νοσοκομείου σημαίνει πολλά για τις οικογένειες που εμπιστεύονται την υγεία των παιδιών τους εδώ. Η ευγνωμοσύνη μας είναι βαθιά, γιατί το έργο σας ενισχύει τις προσπάθειες των λειτουργών υγείας να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα. Η πράξη σας αποτελεί ένα σύμβολο ελπίδας για κάθε ασθενή που περνά την πόρτα αυτού του νοσοκομείου.

Εκ μέρους της Πολιτείας, επιτρέψτε μου να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας προς το Australian Hellenic Medical Charity και την κυπριακή κοινότητα της Αδελαΐδας.

Κύριε Ευδοκίου,

Απευθύνω τις πιο θερμές ευχαριστίες εκ μέρους όλων μας για την πολύτιμη πρωτοβουλία σας. Εσείς, με το όραμα και τη διορατικότητά σας, αποτελέσατε τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην πατρίδα και την ομογένεια. Χωρίς τη δική σας αφοσίωση και κινητοποίηση, αυτή η τόσο σημαντική δωρεά δεν θα ήταν δυνατή. Η πράξη σας αποδεικνύει πως, ακόμα και από μακριά, η καρδιά σας χτυπά για την Κύπρο και τις ανάγκες του λαού της. Η συνεισφορά σας, πέρα από την υλική της διάσταση, είναι ένα παράδειγμα για όλους μας.

Σας ευχαριστούμε, λοιπόν, θερμά, γιατί με τη δική σας πρωτοβουλία συνδράμετε στο όραμά μας για συνεχή παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας σε όσους έχουν ανάγκη από στήριξη και φροντίδα.

(ΜΣ/ΑΣ)