Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-10-2024 12:31

Ανανέωση του Ειδικού Σχεδίου για Διάθεση Προτύπων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις από τον CYS μέσω Ειδικού Σχεδίου Συνδρομής ΥΕΕΒ

Για 5η συνεχή χρονιά, ο Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης (CYS) ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ανανέωση της συμφωνίας συνεργασίας με το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) για τη διάθεση προτύπων στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) μέσω ετήσιας συνδρομής, την οποία καταβάλλει το ΥΕΕΒ στον CYS.

Η συμφωνία στοχεύει στη συνεχή στήριξη των ΜΜΕ για την υιοθέτηση και εφαρμογή προτύπων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων και υπηρεσιών τους. Μέσω αυτής της συνεργασίας, οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα προτύπων που διατίθενται από τον CYS. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, περισσότερες από 100 επιχειρήσεις ετησίως έχουν επωφεληθεί από τη συμφωνία, αποκτώντας πρόσβαση σε περίπου 300 πρότυπα χρονιαία.

Η στήριξη των ΜΜΕ αποτελεί προτεραιότητα, τόσο για τον CYS όσο και για το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, όπου με τη συνεργασία αυτή επιβεβαιώνεται η δέσμευση και των δύο φορέων για τη δημιουργία ενός δυναμικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ικανού να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις.

Συνοπτικά, το Σχέδιο προβλέπει για κάθε ΜΜΕ:

  • Πέντε (5) Ευρωπαϊκά (CYS EN/CYS EN ISO/CYS EN IEC) ή/και υιοθετημένα Διεθνή CYS ISO/CYS IEC ή/και αμιγώς Κυπριακά (CYS) Πρότυπα, χωρίς χρέωση, σε ετήσια βάση.
  • Δυνατότητα για επιπλέον (πέραν των 5) Ευρωπαϊκά (CYS EN/CYS EN ISO /CYS EN IEC) ή/και υιοθετημένα Διεθνή (CYS ISO/CYS IEC) ή/και αμιγώς Κυπριακά (CYS) πρότυπα, με τις χρεώσεις που αναφέρονται στο Παράρτημα IV του Σχεδίου
  • Για πρότυπα, τα οποία δεν είναι Ευρωπαϊκά (CYS EN/CYS EN ISO/CYS EN IEC,) ούτε υιοθετημένα Διεθνή (CYS ISO/CYS IEC), ούτε αμιγώς Κυπριακά (CYS), εφαρμόζονται ειδικές τιμές.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα πρότυπα και τις διαδικασίες διάθεσης στην ιστοσελίδα του CYS.

Επιπλέον, όσες επιχειρήσεις έχουν ήδη δημιουργήσει λογαριασμό στη νέα, ανανεωμένη πλατφόρμα προτύπων κατά την περίοδο 12/9/2023-11/9/2024 δεν χρειάζεται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τα στοιχεία τους ξανά. Ο λογαριασμός τους είναι ήδη ενεργοποιημένος και μπορούν να προμηθευτούν τα επόμενα πέντε (5) πρότυπα που επιθυμούν μέχρι τις 12/9/2025.

(ΜΣ/ΑΣ)