Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-10-2024 13:39

Ο βουλευτής κ. Νίκος Τορναρίτης θα συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) στη Λιουμπλιάνα

Ο βουλευτής κ. Νίκος Τορναρίτης, επικεφαλής της Κυπριακής αντιπροσωπίας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), μεταβαίνει αύριο στη Σλοβενία για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Εκτοπισμένων της Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2024. 

Tη συνεδρία θα προσφωνήσει η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Σλοβενίας, κ. Urška Klakočar Zupančič, η επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Σλοβενίας στην ΚΣΣΕ, κ. Tamara Vonta και η Γενική Γραμματέας της ΚΣΣΕ, κ. Δέσποινα Χατζηβασιλείου - Τσοβίλη. Την Επιτροπή θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων,  το θέμα της κοινής ευρωπαϊκής προσέγγισης όσον αφορά στην αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης μεταναστών, η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης σε θέματα μετανάστευσης, καθώς και τρόποι διάσωσης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων και μεταναστών που διακινούνται μέσω θαλάσσιων οδών. Θα διεξαχθεί, εξάλλου, ακρόαση με εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανισμών σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)