Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-10-2024 14:27

Ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφορικά με την υπογραφή σύμβασης έργου στην Επισκοπή

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024, στο Τμήμα Δημοσίων Έργων, υπεγράφη η σύμβαση για το έργο «Κατασκευή κυκλικού κόμβου και βελτίωση/ αναβάθμιση βόρειας πρόσβασης στην Επισκοπή». Το συμβόλαιο υπέγραψαν, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων κ. Ελευθέριος Ελευθερίου, και εκ μέρους της εταιρείας «An. Christou Properties & Constructions» ο κ. Χρίστος Χρίστου.

Το έργο χωροθετείται στην Επαρχία Λεμεσού και αφορά:

(α) την κατασκευή ενός μικρού ισόπεδου κυκλικού κόμβου με τρεις κλάδους στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Κρεμαστής στην Κοινότητα Επισκοπής, και

(β) τη βελτίωση/αναβάθμιση της βόρειας πρόσβασης που χωροθετείται βόρεια του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Πάφου.

Το έργο περιλαμβάνει:

(α) την κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν, σε μήκος 60-80 μ. σε κάθε κλάδο του κυκλικού κόμβου, καθώς και την κατασκευή μικρού συγκεντρωτικού συστήματος αποχέτευσης ομβρίων.

(β) τη μονόπλευρη, προς τα ανατολικά, διαπλάτυνση υφιστάμενου δρόμου (πρόσβασης), ώστε να μετατραπεί η όλη πρόσβαση σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης (κυκλοφορίας). Η διαπλάτυνση περιλαμβάνει τη διαμόρφωση αυλακιού από σκυρόδεμα, στην πλευρά της διαπλάτυνσης, και τη διαμόρφωση κτιστής νησίδας στο σημείο εισόδου/εξόδου. Στο τμήμα αυτό περιλαμβάνεται και η τοπική διαμόρφωση πρανών, όπου αυτό απαιτείται.

Και στις δύο κατασκευές υπάρχουν υφιστάμενες υπηρεσίες, πάσσαλοι κτλ που δυνατόν να χρειαστούν μετακίνηση ή/και επανατοποθέτηση. Επίσης, περιλαμβάνονται εργασίες κάθετης και οριζόντιας σήμανσης.

Η υλοποίηση του έργου προγραμματίζεται να αρχίσει τον Νοέμβριο 2024, με διάρκεια εκτέλεσης 12 μήνες και κόστος € 922.215,00 συν Φ.Π.Α.

(ΣαΠ/ΜΣ/ΑΣ)