Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-10-2024 16:04

Γραπτή Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Μάκη Κεραυνού για τη στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης

Σε σχέση με σημερινά παραπλανητικά δημοσιεύματα στον Ημερήσιο Τύπο αναφορικά με πρόσφατη στατιστική έρευνα της Eurostat όσον αφορά τυχόν δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από πλευράς στέγασης, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει τα ακόλουθα:

Το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 16 ετών που παρουσιάζεται στην έρευνα για την Κύπρο ότι αντιμετώπισε/αντιμετωπίζει πρόβλημα στέγασης (11,2%) οφείλεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο (90,5% των ερωτηθέντων), κάτι που προφανώς δεν επηρεάζει την υπόλοιπη Ευρώπη. Αν εξαιρεθεί ο λόγος αυτός, τότε το ποσοστό για την Κύπρο περιορίζεται μόλις στο 1% του πληθυσμού, έναντι 4,9% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), που αντιστοιχεί στο 1/5 του μέσου όρου της ΕΕ.

Σε όλες τις άλλες κατηγορίες της έρευνας της Eurostat η Κύπρος συγκρίνεται πολύ ευνοϊκά σε σχέση με το μέσο όρο της ΕΕ. Για παράδειγμα, μόνο το 1,3% των ερωτηθέντων στην Κύπρο αντιμετώπισαν πρόβλημα στέγασης λόγω οικονομικών προβλημάτων, έναντι ποσοστού 25,9% στην ΕΕ.

Επίσης, ποσοστό 7,3% κατά μέσο όρο στην ΕΕ αντιμετώπισε πρόβλημα στέγασης λόγω ανεργίας, έναντι μηδενικού ποσοστού στην Κύπρο.

Στη βάση των πιο πάνω, είναι προφανές ότι όχι μόνο δεν παρουσιάζεται πρόβλημα στέγασης στην Κύπρο, αλλά τουναντίον συγκρίνεται πολύ ευνοϊκά σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την εφαρμογή συγκροτημένης και στοχευμένης στεγαστικής πολιτικής στη βάση συγκεκριμένων οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.

(ΝΓιαν/ΑΦ)