Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-10-2024 16:10

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε σήμερα κατ΄ιδίαν συνάντηση με την Α.Θ.Μ τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Παρών στη συνάντηση ήταν ο βουλευτής κ. Πανίκος Λεωνίδου, επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας.

Καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η κ. Δημητρίου εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για την πολύτιμη στήριξή του προς την Κύπρο και τον λαό της στον αγώνα που διεξάγει εδώ και πενήντα χρόνια για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β’ μετέφερε το μήνυμα της αγάπης και της ειρήνης στον Κυπριακό λαό, ευχόμενος να επέλθει δικαιοσύνη στον μακροχρόνιο αγώνα του. Ο κ.κ. Θεόδωρος Β’ εξέφρασε συγκίνηση για την παρούσα επίσκεψή του στην Κύπρο, η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την ενθρόνισή του ως Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής και αναφέρθηκε στο σημαντικό ποιμαντορικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται όλα αυτά τα χρόνια στην Αίγυπτο, αλλά και σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο. 

Προ της συνάντησης, εξάλλου, ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β’ υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)