Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-10-2024 14:10

Χαιρετισμός της Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων κας Άννα Αριστοτέλους στην τελετή βράβευσης αριστούχων νέων με καταγωγή από την κατεχόμενη Κυρά Μόρφου

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Κοινοτάρχη Κυράς Μόρφου και του Κοινοτικού Συμβουλίου, τους οποίους ευχαριστώ θερμά.

«Οι άνθρωποι δεν ευδαιμονούν χάρη στα σωματικά και τα υλικά αγαθά, αλλά με την ανατροφή, την παιδεία και τις πολλές γνώσεις.» Αυτό είπε κάποτε ο Αρχαίος Έλληνας Φιλόσοφος Δημόκριτος. Αυτό είναι το μήνυμα προς εσάς. Τους νέους μας. Εσάς που αποτελείτε το μέλλον αυτού του τόπου, που μέσα από την δική σας παιδεία γεννιέται η ελπίδα για το αύριο.

Η σημερινή εκδήλωση είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς μέσα από αυτήν αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται η αριστεία των νέων μας, μαθητών/τριών και φοιτητών/τριών, οι οποίοι διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Αυτή η πρωτοβουλία του Κοινοτικού Συμβουλίου, τους οποίους συγχαίρουμε, αναδεικνύει την αξία της παιδείας ως θεμελιώδους πυλώνα για την πρόοδο της κοινωνίας και της πατρίδας μας, αλλά και τον σημαντικό ρόλο της στην ενίσχυση των προσπαθειών μας για επιστροφή στα κατεχόμενα χωριά μας.

Ιδιαίτερα, θέλω να εκφράσω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες με καταγωγή από την κατεχόμενη Κυρά που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους. Η επιμονή, η θέληση και η σκληρή δουλειά, η συνέπεια και η ατέρμονη προσπάθεια σας για υλοποίηση των στόχων σας είναι άξια επαίνου και αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Είστε η ζωντανή απόδειξη ότι με προσήλωση και αφοσίωση κάθε στόχος μπορεί να επιτευχθεί. Φτάνει ο κάθε ένας να πιστέψει στον στόχο του, στις δυνατότητές του, αλλά και στα όνειρά του, που ποτέ δεν πρέπει να εγκαταλείπει.

Με τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις διατηρούμε άσβεστη τη φλόγα της επιστροφής, διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη της Κυράς Μόρφου και των υπόλοιπων κατεχόμενων χωριών μας, διατηρούμε στη συλλογική μνήμη τους ανθρώπους και τους τόπους που χάσαμε, αποτίνουμε ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωές μας, αγνοούμενους και πεσόντες, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε το μήνυμα της αδιάλειπτης συνέχειας και αντίστασης, με οδηγό την παιδεία και την αριστεία.

Στους νέους μας που βραβεύονται σήμερα θέλω να εκφράσω την υπερηφάνεια και να μεταφέρω τα θερμά συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας και φάρο ελπίδας για το μέλλον της πατρίδας μας. Συγχαρητήρια και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σας που στάθηκαν δίπλα σας σε αυτή την εκπαιδευτική πορεία και σας στήριξαν με κάθε τρόπο και που κατάφεραν να μεταλαμπαδεύσουν σε όλους εσάς τους νέους της πατρίδας μας το ιστορικό μας χρέος. Η δική τους προσφορά είναι ανεκτίμητη και αξίζουν συγχαρητηρίων.

(ΡΜ/ΑΣ/ΑΦ)