Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-10-2024 10:06

Ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Τελετή Υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας στους τομείς της πρόληψης και καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελληνικής Δημοκρατίας

Την Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024, στις 12.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας στους τομείς της πρόληψης και καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μάριο Χαρτσιώτη και την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Σοφία Ζαχαράκη.

Το Μνημόνιο προβλέπει, μεταξύ άλλων:

  • Ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο στις δύο χώρες στον τομέα πρόληψης και καταπολέμησης της έμφυλης βίας, καθώς και σχετικά με πρακτικές ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου στις δημόσιες πολιτικές.
  • Ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα πρόληψης και καταπολέμησης της έμφυλης βίας κατά των γυναικών.
  • Προώθηση διοργάνωσης εκπαιδεύσεων και άλλων διαφωτιστικών δραστηριοτήτων και εκστρατειών που αποβλέπουν στην περαιτέρω επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών και της κοινωνίας των πολιτών.
  • Διευθέτηση επισκέψεων μεταξύ των εμπειρογνωμόνων των δύο χωρών με στόχο την ανάπτυξη περαιτέρω πρωτοβουλιών στον τομέα αυτό.

Η σύναψη του Μνημονίου Συνεργασίας αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των κυπριακών και των ελληνικών Αρχών στους τομείς της πρόληψης και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών, παράλληλα με τη συστηματοποίηση δράσεων και συνεργειών που θα συμβάλουν στην επίτευξη του στόχου για αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της έμφυλης βίας.

(ΜΣ/ΕΑθ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα