Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-10-2024 20:05

Χαιρετισμός της Διευθύντριας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών κας Αλίκης Στυλιανού στην τελετή απονομής των 3ων βραβείων κυπριακής διαφήμισης Carob Awards

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Φίλες και φίλοι, 

Με χαρά βρίσκομαι και φέτος ανάμεσά σας σε αυτή τη συναρπαστική γιορτή της δημιουργικότητας που έχει πλέον καταξιωθεί ως θεσμός. 

Κι αυτό χάρις στο αξιέπαινο έργο του διοργανωτή, Συνδέσμου Διαφήμισης-Επικοινωνίας Κύπρου (ΣΔΕΚ), τον οποίο συγχαίρω και ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία. 

Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών στηρίζει τα Carob Awards από την πρώτη χρονιά του Διαγωνισμού, το 2019, συμμετέχοντας τόσο στις κριτικές επιτροπές όσο και στη διοργάνωση της τελετής απονομής των βραβείων. 

Απόψε τιμώνται οι καλύτεροι από τους καλύτερους στον κόσμο της διαφήμισης. Εκείνοι που τράβηξαν την προσοχή μας, αιχμαλώτισαν τη φαντασία μας, μας έκαναν να γελάσουμε, μας συγκίνησαν και μετέτρεψαν απλές στιγμές σε αξέχαστες εμπειρίες. 

Οι καλές διαφημίσεις μπορούν να ενημερώσουν ή και να αυξήσουν τις πωλήσεις ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας. Οι σπουδαίες διαφημίσεις ξυπνούν συναισθήματα, προκαλούν συζητήσεις και μας κάνουν να δούμε τον κόσμο από μια νέα οπτική γωνία. Κι αυτό έχει πρόσθετη αξία, όταν πρόκειται για διαφημίσεις που στηρίζουν κοινωφελείς σκοπούς, προωθούν τη βιωσιμότητα ή ευαισθητοποιούν για σημαντικά ζητήματα. 

Τα έργα που βραβεύονται απόψε κατάφεραν να κάνουν όλα όσα έχω προαναφέρει. Με μαεστρία, διορατικότητα και δημιουργικότητα που υπερβαίνει το προφανές και προτείνει το αναπάντεχο. 

Σε έναν κόσμο που τρέχει με φρενήρεις ρυθμούς, λίγα πράγματα μένουν σταθερά. Ένα από αυτά είναι  η δύναμη μιας καλής ιδέας. Το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών την αναγνωρίζει και επενδύει σε αυτή. 

Ως ο κεντρικός φορέας επικοινωνίας του κράτους δεν σταματάμε ποτέ να αναζητάμε πρωτότυπους και αποτελεσματικούς τρόπους διάδοσης των μηνυμάτων μας.  Μηνύματα που εξηγούν τις κυβερνητικές πολιτικές και δράσεις, διευκολύνουν τους πολίτες στις σχέσεις τους με τη δημόσια υπηρεσία, ενισχύουν τη φήμη της Κυπριακής Δημοκρατίας και προωθούν τα συμφέροντά μας διεθνώς. Αλλά και μηνύματα που αλλάζουν συμπεριφορές, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να διάγουν μια υγιή, ευχάριστη και ασφαλή ζωή. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παραγωγή μας για την «Αστυνομία των Ζώων», με την οποία έχουμε υποβάλει ως Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό, καθώς και άλλες δικές μας παραγωγές, οι οποίες έχουν υποβληθεί από τις ανάδοχες εταιρείες. 

Απευθυνόμενη σε όλους τους υποψήφιους, θα ήθελα να σας επαινέσω για το έργο σας. Το γεγονός ότι φτάσατε μέχρι εδώ αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης που προσφέρετε στον κλάδο. 

Και στους νικητές, συγχαρητήρια! Θέσατε νέα πρότυπα αριστείας και ανεβάσατε τον πήχη λίγο πιο ψηλά. 

Συγχαίρω επίσης τις ομάδες που βρίσκονται πίσω από τις καμπάνιες: τους σχεδιαστές, τους κειμενογράφους, τους τεχνικούς και όλους όσοι εργάζονται στα  παρασκήνια. Κανένα από αυτά τα επιτεύγματα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη συλλογική προσπάθεια τόσων πολλών ταλαντούχων ατόμων. 

Πέρα από την ηθική επιβράβευση και καταξίωση των δημιουργών, η αποψινή εκδήλωση ας αποτελέσει υπενθύμιση ότι ο κλάδος της διαφήμισης ευδοκιμεί σε κλίμα συνεργασίας. 

Γι’ αυτό και εμείς συνεργαζόμαστε στενά με τον κλάδο αυτό, ώστε να διασφαλίσουμε ότι καμιά καλή ιδέα δεν θα πάει χαμένη. 

Συγχαρητήρια και πάλι σε όλους τους υποψήφιους και τους νικητές. 

Ας απολαύσουμε όλοι τη βραδιά!

(ΝΖ/ΕΑθ)