Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-10-2024 09:07

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων θα συμμετάσχει στην 72η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC)

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2024

Αντιπροσωπία της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ. Χάρη Γεωργιάδη (επικεφαλής), κ. Μαρίνα Νικολάου, κ. Χρίστο Χρίστου και κ. Κωστή Ευσταθίου θα συμμετάσχει στην 72η Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), η οποία θα διεξαχθεί μεταξύ 27 και 29 Οκτωβρίου 2024 στη Βουδαπέστη, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας Ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Θέματα συζήτησης στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα είναι το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της Ουγγρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, η κατάσταση της ΕΕ κατά το έτος της θεσμικής μετάβασης και της 15ης επετείου από την εφαρμογή της Συνθήκης της Λισαβόνας, οι ευρωπαϊκές δημογραφικές τάσεις και η ανταπόκριση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα. Η Διάσκεψη θα ολοκληρώσει τις εργασίες της με την υιοθέτηση Συμπερασμάτων και Συνεισφοράς προς τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)