Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-10-2024 18:03

Χαιρετισμός της Υφυπουργού Πολιτισμού δρος Βασιλικής Κασσιανίδου στην έναρξη του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών για Παιδιά και Νεαρά Άτομα Mitsikouri

Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζω το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών για Παιδιά και Νεαρά Άτομα «Mitsikouri», το οποίο διοργανώνεται από το Κέντρο Θεάτρου για Παιδιά και Νεαρά Άτομα – ASSITEJ Κύπρου.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Κύπρο ένα Φεστιβάλ, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης παραστάσεων που απευθύνονται σε άτομα από 0 έως 18 ετών, είναι πολύ σημαντικό. Παράλληλα, δίνει την ευκαιρία συμμετοχής σε μια σειρά από δράσεις, όπως εργαστήρια, συζητήσεις και διαλέξεις που απευθύνονται σε όλο το ηλικιακό φάσμα, στο πλαίσιο μιας οργανωμένης πολιτιστικής δράσης.

Το θέατρο, η μουσική, ο χορός –όπως όλοι οι καλλιτεχνικοί τομείς– μπορούν να διαμορφώσουν την αισθητική αντίληψη και την προσωπικότητα ενός παιδιού μέσα από τον πολλαπλό τους ρόλο ως μέσο ενημέρωσης, διαφώτισης, καλλιέργειας, ευαισθητοποίησης, αλλά και ψυχαγωγίας. Αναγνωρίζοντας αυτή τη βαρύνουσα σημασία των τεχνών, το Υφυπουργείο Πολιτισμού στηρίζει κάθε  δράση, η οποία μπορεί να συμβάλει στην καλλιέργεια της πολιτιστικής παιδείας.

Τα παιδιά, οι έφηβοι και οι νέοι θεωρούνται κοινό με μεγάλες και αυστηρές απαιτήσεις, ιδιαίτερα σήμερα στη δική μας εποχή, κατά την οποία έχουν πολλαπλές προκλήσεις και ερεθίσματα. Αυτό με τη σειρά του ωθεί στη δημιουργία παραστάσεων με υψηλές αισθητικές προδιαγραφές, καλλιτεχνική αξία και ερευνητική δύναμη, απαλλαγμένες από τον διδακτισμό και τα στερεότυπα που τις χαρακτήριζαν στο παρελθόν.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον ASSITEJ Κύπρου για την ιδέα οργάνωσης ενός τέτοιου Φεστιβάλ και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίησή του. Θα ήθελα επίσης να καλωσορίσω όλες τις καλλιτεχνικές ομάδες και τα σχήματα που ήρθαν από το εξωτερικό, για να συμμετάσχουν σε αυτό.

Κηρύσσοντας την έναρξη του Φεστιβάλ, εύχομαι καλή επιτυχία και καλή θέαση σε όλους, μικρούς και μεγάλους.

(ΕΚ/ΜΣ)