Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-03-2025 13:35

Αντιπροσωπία της Βουλής θα συμμετάσχει στην 26η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την ΚΕΠΠΑ και την ΚΠΑΑ, στη Βαρσοβία

Οι βουλευτές κ. Χάρης Γεωργιάδης (επικεφαλής), κ. Γιώργος Κουκουμάς, κ. Ζαχαρίας Κουλίας, κ. Αλέκος Τρυφωνίδης και κ. Αλεξάνδρα Ατταλίδου μεταβαίνουν την Κυριακή στη Βαρσοβία, για να συμμετάσχουν στην 26η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ) και την Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ), που διοργανώνει μεταξύ 23 και 25 Μαρτίου 2025 το Κοινοβούλιο της Πολωνίας, στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης πολωνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Κύρια θέματα συζήτησης θα είναι οι υβριδικές απειλές ως εξωτερικός παράγοντας αποσταθεροποίησης της Ευρώπης, οι προτεραιότητες και οι τρέχουσες εξελίξεις στους τομείς της ΚΕΠΠΑ και της ΚΠΑΑ, το μέλλον των διατλαντικών σχέσεων, η ενίσχυση της άμυνας της Ευρώπης και η ανάπτυξη των Ένοπλων Δυνάμεων της ΕΕ ως αναγκαιότητα ή εναλλακτική και η ασφάλεια στην περιοχή της Βαλτικής θάλασσας.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης θα διεξαχθεί εξάλλου η καθιερωμένη συνάντηση των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπιών των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ (GroupMed), υπό την προεδρία του Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπίας στη Διάσκεψη, κατά την οποία θα συζητηθούν θέματα ενδιαφέροντος για τη Μεσόγειο. 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)