Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-12-2018 09:15

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 20ης Δεκεμβρίου  2018 μέχρι και τις 06.00 της 21ης Δεκεμβρίου 2018 ανταποκρίθηκε σε 27 κλήσεις για βοήθεια, επτά πυρκαγιές, δεκαεννιά ειδικές εξυπηρετήσεις και μια ψευδή κλήση.

Η ώρα 08.54 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά  σε υπνοδωμάτιο ισόγειου κατοικίας, στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε  Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 09.08. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από θερμάστρα πετρελαίου και μεταφέρθηκε σε ρουχισμό του κρεβατιού καθώς επίσης και στο υπόλοιπο δωμάτιο. Ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε αναίσθητη/νεκρή στο πάτωμα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλός τυλιχτήρας και αναπνευστικές συσκευές. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να ξεκίνησε από ακτινοβολία θερμότητας που εξέπεμπε η θερμάστρα πετρελαίου στο κρεβάτι. Την υπόθεση διαχειρίζεται η Αστυνομία.

Η ώρα 14.37  λήφθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Αγίους Τριμιθιάς προς Ανθούπολη. Ανταποκρίθηκε ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας. Όχημα μάρκας Volkswagen Polo  συγκρούστηκε με το ημιφορτηγό όχημα μάρκας MAZDA. Ο οδηγός του ημιφορτηγού οχήματος MAZDA απεγκλωβίστηκε με την χρήση διασωστικών εργαλείων και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την  Υπηρεσία Ασθενοφόρων μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Ο οδηγός του Volkswagen απεγκλωβίστηκε πριν την άφιξη μας και μεταφέρθηκε επίσης για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Η ώρα 14.54 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε διαμέρισμα δεύτερου ορόφου τριώροφης πολυκατοικίας, στην οδό Νίκου Αντωνιάδη έναντι της ΠΕΟ, στην Πάφο. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πάφου με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 15.42. Το κτίριο ήταν ακατοίκητο και  χρησιμοποιείτο παράνομα από περίοικους. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε είσοδος εξωτερικά από το μπαλκόνι του διαμερίσματος με την χρήση κλίμακας. Χρησιμοποιήθηκε επίσης και αριθμός αναπνευστικών συσκευών. Το διαμέρισμα και ο εξοπλισμός του υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.  Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η ώρα 01.24 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχανοκίνητο όχημα στην οδό Αιμιλίου Χουρμούζιου στον Άγιο Αθανάσιο στη Λεμεσό. Το μηχανοκίνητο όχημα μάρκας Mini Cooper βρισκόταν σταθμευμένο στο πεζοδρόμιο έξω από οικία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου Λεμεσού με δυο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα  01.55.  Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη εκτεταμένες ζημιές στο μπροστινό μέρος. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε αυλός τυλιχτήρα. Η σκηνή παραδόθηκε στην αστυνομία και αργότερα σήμερα θα διενεργηθεί σε συνεργασία μαζί της διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Η ώρα 03.20  λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχανοκίνητο όχημα στον δρόμο Μαλιάς προς Άρσος στην Επαρχία Λεμεσού. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου Λεμεσού με ένα πυροσβεστικό όχημα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα  04.10. Το μηχανοκίνητο όχημα μάρκας Honda Civic  βρισκόταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου πριν την είσοδο του χωριού Μαλιά. Από την πυρκαγιά ολόκληρο το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημίες. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκε αυλός τυλιχτήρα. Η σκηνή παραδόθηκε στην αστυνομία και αργότερα σήμερα θα διενεργηθεί σε συνεργασία μαζί της διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

(ΑΧ)