Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-01-2019 15:57

Τελετή ευχετηρίων για το νέο έτος στην Αγία Έδρα

Στις 7 Ιανουαρίου 2019 έλαβε χώρα στο Βατικανό η καθιερωμένη τελετή των ευχετηρίων για το Νέο Έτος, την οποία ο Ποντίφικας παραθέτει κάθε χρόνο στις αρχές Ιανουαρίου στο Διπλωματικό Σώμα παρά τη Αγία Έδρα.

Στην τελετή αυτή, κατά παράδοση, ο Ποντίφικας ανακοινώνει σε ζωντανή αναμετάδοση από τα διεθνή ΜΜΕ, τις προγραμματικές δηλώσεις του για την εξωτερική πολιτική της Αγίας Έδρας κατά το νέο έτος. Συγκεκριμένα, η εν λόγω ομιλία του Πάπα αποτελεί την αντιφώνησή του στην ομιλία που πρώτος απευθύνει στα Γαλλικά (διεθνή διπλωματική γλώσσα) ο εκάστοτε Πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος στην Αγία Έδρα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της εν λόγω τελετής, το όνομα της Κύπρου αναφέρεται από όλα τα δημοσιογραφικά πρακτορεία, καθώς ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αγία Έδρα κ. Γιώργος Πουλίδης είναι από τις 12 Μαΐου 2018 Πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος στην Αγία Έδρα. Ως Πρύτανης αντιπροσωπεύει κατά την εν λόγω τελετή τους 183 Πρέσβεις με πλήρη διαπίστευση στην Αγία Έδρα, εκφωνώντας ενώπιον του Πάπα τον χαιρετισμό του Διπλωματικού Σώματος, ο οποίος συντάσσεται κατόπιν διαβουλεύσεων με τους υπόλοιπους Πρέσβεις.  

Επισυνάπτεται προς ενημέρωση το ανακοινωθέν, του οποίου το περιεχόμενο αναμεταδόθηκε στη συνέχεια από τα περισσότερα ΜΜΕ, στα Αγγλικά, το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Πρέσβη στα Γαλλικά και η ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου στα Αγγλικά.

(ΜΚ/ΕΙ)