Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-01-2019 08:29

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 16ης Ιανουαρίου 2019 μέχρι και τις 07.00 της 17ης Ιανουαρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 62 κλήσεις για βοήθεια, έξι πυρκαγιές, 55 ειδικές εξυπηρετήσεις και μία ψευδή κλήση.

Οι κλήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται στις 36 και αφορούν αντλήσεις όμβριων υδάτων από υποστατικά, πτώσεις και μετακινήσεις δέντρων και διασώσεις οδηγών οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα οχήματα τους στην προσπάθεια τους να διέλθουν πλημυρισμένων δρόμων και ποταμών.

Εκτός από τις δύο διασώσεις που ανακοινώθηκαν χθες στον ποταμό Γιαλιά στο ύψος των χωριών Κοτσιάτη και Ποταμιάς αντίστοιχα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να διασώσει οδηγό ο οποίος προσπάθησε να διέλθει από τον ποταμό Τρέμιθο στο ύψος των χωριών Αλάμπρα – Μοσφιλωτής. Τα πιο πάνω τρία περιστατικά διεκπεραιώθηκαν με επιτυχία από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας. 

Η ώρα 14.18 η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για διάσωση δύο ατόμων από όχημα μάρκας Suzuki το οποίο ακινητοποιήθηκε στη μέση του ποταμού Κρυός μεταξύ των χωριών Άγιος Θεράπων – Λόφου. Ανταποκρίθηκαν αρχικά οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού με ομάδα και όχημα διάσωσης οι οποίοι ασφάλισαν το όχημα ούτος ώστε να μην παρασυρθεί. Ακολούθως κλήθηκε η ΕΜΑΚ όπου η ειδική ομάδα διασώσεων από ορμητικά νερά κατάφερε με ειδικό εξοπλισμό και τεχνική να διασώσει τα δύο άτομα όπου ακολούθως μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού. Στην επιχείρηση έλαβε μέρος και η Αστυνομία καθώς επίσης και ελικόπτερο της ΜΑΕΠ.

(ΜΓ)