Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-01-2019 08:39

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 22ης Ιανουαρίου 2019 μέχρι και τις 07:00 της 23ης  Ιανουαρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 28 κλήσεις για βοήθεια, 16 πυρκαγιές και σε 12 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 16:36 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχανοστάσιο καυστήρων πετρελαίου στον ισόγειο χώρο στάθμευσης τετραώροφης πολυκατοικίας, στην οδό Τενέδου, στην Λευκωσία. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πύλης Πάφου με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 17:02. Από την πυρκαγιά έπαθαν εκτεταμένες ζημιές τέσσερις καυστήρες και η ηλεκτρική εγκατάσταση του μηχανοστασίου. Από τον καπνό και τη θερμότητα επηρεάστηκε η βαφή του μηχανοστασίου και του ισογείου. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου και η πυρκαγιά προκλήθηκε από διαρροή καυσίμων.

Η ώρα 17:07 λήφθηκε κλήση για εργατικό ατύχημα σε λατομείο και παρασκευαστήριο σκυροδέματος στην Παρεκκλησιά, στην Λεμεσό. Ένας αλλοδαπός εργάτης, ηλικίας 30 ετών, ο οποίος εργαζόταν  σε λάκκο βάθους 1,5 μέτρου με σκοπό να καθαρίσει μηχάνημα ανακύκλωσης υλικών, προπέλα του μηχανήματος εγκλώβισε το πόδι του. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αγίου Νικολάου με ομάδα και όχημα διάσωσης. Έγινε αποπαγίδευση του εργάτη με χρήση διασωστικών εργαλείων και αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, τοποθετήθηκε σε σανίδα ακινητοποίησης και παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.  Αστυνομία και λειτουργός του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας παρευρέθηκαν στη σκηνή του επεισοδίου.

Η ώρα 01:15 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε λεωφορείο ιδιωτικής εταιρείας μάρκας Mercedes, το οποίο βρισκόταν σε κίνηση μέσα στον χώρο στάθμευσης της εταιρείας, στη βιομηχανική περιοχή Μεσόγης. Η πυρκαγιά βρισκόταν στον χώρο της μηχανής και έπαθε ζημιές στον χώρο της μηχανής μόνο. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής από το προσωπικό της εταιρείας με τη χρήση πυροσβεστήρων ξηρής σκόνης. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα, σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Η ώρα 04:30 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας Citroen C3,  το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, στην οδό Μελίνας Μερκούρη, στον προσφυγικό συνοικισμό Κάτω Πολεμιδιών. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Μονοβόλικου με δύο πυροσβεστικά οχήματα.  Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστη ελαφρές ζημιές. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε από γείτονα με τη χρήση λάστιχου κήπου. Εκ μέρους της Πυροσβεστικής, έγινε τελική κατάσβεση. Το όχημα υπέστηκε ελαφρές ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

(ΜΛ)