Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-01-2019 14:55

Χορήγηση Άδειας Επιθεωρητή για τους Σταθμούς Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων (ψεκαστήρες)

Το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ενημερώνει ότι, στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ορθολογική Χρήση των Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων, προβλέπεται η δημιουργία Συστήματος Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων (ψεκαστήρες) και χορήγηση πιστοποιητικού καταλληλότητας. Ο κάθε Σταθμός που θα διενεργεί τις επιθεωρήσεις θα πρέπει να διαθέτει ,τουλάχιστον, ένα αδειοδοτημένο άτομο ως Επιθεωρητή Σταθμού Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων. Η αδειοδότηση θα πραγματοποιείται από την αρμόδια Αρχή, αφού ο κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλει σχετική αίτηση και τύχει της κατάλληλης κατάρτισης.

Στο πλαίσιο αυτό, το Τμήμα Γεωργίας θα δέχεται αιτήσεις για τη χορήγηση Άδειας Επιθεωρητή για τους Σταθμούς Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων (Σ.Ε.Ε.Ε.Φ.Π.), από σήμερα 23 Ιανουαρίου μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2019.

Προϋποθέσεις χορήγησης άδειας Επιθεωρητή Σ.Ε.Ε.Ε.Φ.Π.

Για τη χορήγηση άδειας Επιθεωρητή Σ.Ε.Ε.Ε.Φ.Π., οι υποψήφιοι απαιτείται να έχουν ένα από τα ακόλουθα ειδικά προσόντα, το οποίο να αποδεικνύεται και από εγγραφή στο ανάλογο επαγγελματικό Σώμα:

  1. Πτυχίο στη Γεωπονία ή πτυχίο σε κλάδο της Μηχανικής ή πτυχίο Γεωργικής Μηχανολογίας και Υδάτινων Πόρων ή πτυχίο Μηχανικής Βιοσυστημάτων ή πτυχίο Σχολής με βασική κατεύθυνση τα γεωργικά μηχανήματα. Το πτυχίο μπορεί να είναι Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ), Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΤΕΙ), Κολλεγίου ή Ανώτερου Τεχνολογικού Ινστιτούτου (ΑΤΙ).
  2. Απολυτήριο Τεχνικής Σχολής στον Κλάδο της Μηχανικής και τρία (3) χρόνια πείρας στα γεωργικά μηχανήματα (Βεβαίωση Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή Βεβαίωση Εργοδότη είναι απαραίτητη).
  3. Πιστοποιητικό Συστήματος Μαθητείας στη Μηχανική και πέντε (5) χρόνια πείρας στα γεωργικά μηχανήματα (Βεβαίωση Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή Βεβαίωση Εργοδότη είναι απαραίτητη).

Οδηγίες υποβολής αίτησης

Το έντυπο της αίτησης βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωργίας, στον πιο κάτω σύνδεσμο: http://www.moa.gov.cy/moa/da/da.nsf/All/D4643A08AB42CBB5C2257DAF003490AF?OpenDocument (Αίτηση Επιθεωρητή). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστέλλουν συμπληρωμένη την αίτησή τους, καθώς και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, στον Κλάδο Αγροχημικών και Ζωοτροφών του Τμήματος Γεωργίας, με έναν από τους ακόλουθους τρόπους: 

- μέσω ταχυδρομείου στη διεύθυνση: Λουκή Ακρίτα, 1412 Λευκωσία

- μέσω email στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο madamides@da.moa.gov.cy ή στο mchristoforou@da.moa.gov.cy

- μέσω τηλεομοιότυπου στον αριθμό 22408538.

Κατά την παραλαβή των αιτήσεων, το Τμήμα Γεωργίας θα διενεργεί προκαταρκτικό έλεγχο πληρότητας των απαιτούμενων δικαιολογητικών και στη συνέχεια θα δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους που πληρούν τις προϋποθέσεις να καταβάλουν τα τέλη υποβολής της αίτησης. Σημειώνεται ότι ο προκαταρκτικός έλεγχος πληρότητας της αίτησης δεν εξασφαλίζει την έγκρισή της. Η τελική απόφαση για το εάν οι αιτούντες πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση Άδειας Επιθεωρητή Σ.Ε.Ε.Ε.Φ.Π. θα ληφθεί από το Συμβούλιο Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων και Βιοκτόνων.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες οι αιτούντες μπορούν να απευθύνονται στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.moa.gov.cy/moa/da/da.nsf/All/6CAD8A6D64B26DA4C22583470038740B και στα τηλέφωνα 22408646 και 22408643.

(ΑΜ/ΣΧ)