Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-01-2019 08:58

Επίσημη επίσκεψη της Υφυπουργού Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω στην Αίγυπτο

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω κα Νατάσα Πηλείδου, επισκέφθηκε την Αίγυπτο στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2019 όπου είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Υπουργό Μεταφορών της Αιγύπτου, τον Πρόεδρο της Αρχής της διώρυγας του Σουέζ, καθώς και με τον Πρόεδρο της Αραβικής Ακαδημίας Επιστήμης, Τεχνολογίας και Ναυτιλιακών Μεταφορών. Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών της Αιγύπτου, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και υπογραμμίστηκε η επιθυμία των δύο Υπουργών να ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών στα θέματα θαλάσσιων μεταφορών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα θέματα της περιφερειακής συνεργασίας, στην προώθηση κρουαζιέρων στην Ανατολική Μεσόγειο, στη συνεργασία σε επίπεδο Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, καθώς και στη μείωση των αέριων εκπομπών από τα πλοία και την αποτελεσματική αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης.

Η κ. Πηλείδου συναντήθηκε στην Ισμαηλία με τις Αρχές της διώρυγας του Σουέζ, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον Προέδρο της Αρχής για τα τρέχοντα θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ναυτιλιακός κλάδος, ενώ συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας στα πλαίσια της δημιουργίας της οικονομικής ζώνης της διώρυγας του Σουέζ, καθώς και ο ανεφοδιασμός των πλοίων με καύσιμα.

Επίσης, η κα Υφυπουργός επισκέφθηκε την Αραβική Ακαδημία, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της στην Αλεξάνδρεια, ενώ στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ακαδημίας συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης.  

Η κ. Πηλείδου σε συνεντεύξεις που έδωσε σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είχε την ευκαιρία να υπογραμμίσει τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα και να παρουσιάσει τις προοπτικές της κυπριακής ναυτιλίας.

(ΜΓ)